با برگزاری مراسم افتتاحیه و گرامیداشت یاد شهدای غزه؛

چهل و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران آغاز شد/ بزرگ‌تر جهان روزی می‌آید

چهل و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران آغاز شد/ بزرگ‌تر جهان روزی می‌آید
مراسم افتتاحیه چهل و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران ظهر امروز برگزار شد تا این رویداد به طور رسمی کار خود را آغاز کند.

به گزارش ستاد خبری چهل و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، مراسم افتتاحیه چهل و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران ظهر امروز ۲۷ مهرماه با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و گرامیداشت یاد شهدای غزه در پردیس ملت با اجرای محمدرضا مقدسیان برگزار شد.

سپس مهدی آذرپندار دبیر این رویداد روی صحنه آمد و گفت: من به همه فیلمسازان و عکاسان و مهمانان ویژه این جشنواره، مهمانان تهران و استان‌ها سلام می‌کنم از حضور شما تشکر می‌کنم؛ از همه کسانی که این جشنواره را به اینجا رساندند و ما میراث خور زحمت های آنها هستیم. دو عزیز بزرگوار از سال‌های گذشته همراه ما بودند که به شرط ادب از آنها تشکر می‌کنم آقای سعید پوراسماعیلی که بازنشسته شدند اما در سال‌های گذشته بسیار کمک کردند و امسال هم همراه ما بودند، دیگری هم خانم فلکیان که ایشان هم خیلی کمک کردند.

وی افزود: از شما ممنونم که برای جشنواره تبلیغ کردید و زحمت کشیدید تا جای خالی برای بلیت باقی نماند و حالا مسأله جدی ما سانس های فوق‌العاده‌ است. ما از فیلم‌های شما حظ بردیم این جشنواره جشنواره‌ شماست و با شعار جهانی خیال انگیز کار خود را شروع کرد البته می‌دانیم که جهانی که در آن هستیم اینقدر هم خیال‌انگیز نیست اما امیدواریم زمانه ای بیاید و بزرگتر ما در جهان باشد که این دنیا خیال انگیز باشد. بزرگتری در جهان باشد که عین یک فستیوال فراخوان بدهد و کودک کشی متوقف شود و دیگر شاهد این روزها نباشیم. ما چند سال پیش اعلام کردیم فیلم‌هایی را که حاوی کودک کشی هستند، نمی‌توانیم نمایش بدهیم اما فکر نمی‌کردیم زمانه‌ای بیاید که یکسال تمام جلوی این‌همه بیننده هر روز کودک کشی شود. امیدوارم بزرگتر ما بیاید و این روزها به پایان برسد.

در ادامه از درگذشتگان سینمای ایران مثل جلیل شعبانی، رضا داوود نژاد، بهاره للهی، بیتا فرهی، مهدی خلیلی، پروانه معصومی، حسین سپهوند، سعید راد، صدرالدین حجازی، محمد جعفر باقری نیا، ناصر طهماسب، هوشنگ حریرچیان یاد شد.

سپس آیین نکوداشت محمدجعفر باقری‌نیا کارگردان سینمای مستند با پخش تصاویری برگزار شد.
مهدی آذرپندار، محمدعلی باشه‌آهنگر و محمدرضا عرب در این بخش روی صحنه آمدند و با اهدای لوحی به دختر و همسر مرحوم باقری‌نیا یاد او را گرامی داشتند.

همسر این هنرمند در این بخش گفت: از دست دادن همسر هنرمند نه تنها یک فقدان شخصی بلکه از دست دادن یک منبع الهام است. هنرمندی که در هر اثر هنری خود بخشی از روح خود را جا گذاشته است. او تا آخرین روزهای زندگی برای خلق اثر تلاش کرد. مطمئنم روح او اینجا حضور دارد و هرگز هنر او از بین نخواهد رفت. هفته گذشته در همین لحظه او را از دست دادیم از آقای آذرپندار و سعید نجاتی مدیر کانون دانش‌آموختگان و آقای عرب ممنونم که در اولین ساعت بیماری کنار ما حضور پیدا کردند ممنونم که ما را تنها نگذاشتید.

در ادامه بزرگداشت نیما عباس‌پور از پیشکسوتان عرصه فیلم کوتاه با حضور مهدی آذرپندار، بیژن میرباقری، سعید پوراسماعیلی و آرش رصافی برگزار شد.

در این بخش عباس‌پور گفت: از شما ممنونم ولی دوستان می‌دانند خوشحال نیستم، حال من و خیلی‌ها خوب نیست، سال‌هاست که خوب نیست. ای کاش به جای تقدیر از من داریوش مهرجویی،‌ وحیده محمدی‌فر، کیومرث پوراحمد، احمدرضا احمدی، جعفر باقری‌نیا و همه کسانی که در این دو سال از دست دادیم، زنده بودند.

نکوداشت دیگر این مراسم مربوط به مرحوم بهاره للهی‌ بود که در این بخش مهدی آذرپندار، نادره ترکمانی، اصغر فارسی، علیرضا معتمدی و دانش اقباشاوی روی صحنه آمدند و با اهدای لوحی به مادر این هنرمند، از او یاد کردند.
مادر این هنرمند گفت: بهار همیشه در جان و روح ما حضور دارد اما به هرحال خداوند تقدیر هر کسی را نوشته است. بهار دختری عاشق سینما و هنر، مستقل، جدی و پایبند به اخلاق بود. او پر از شور و هیجان بود، پشتکار داشت و بر خلاف تمام سختی‌ها و ناحقی‌های این رشته، هرگز ناامید نشد و به کشور و هنر کشور خود فکر می‌کر، او عرق زیادی به کشور خود داشت و بسیار انسان درستکار و صادق و دلسوز بود اما به مانند بهار در این دنیا جایی نداشت. مطمئنم اکنون و در آینده به نیکی از او یاد می‌شود. او وقتی در این دنیا بود افتخاری برای خانواده و جامعه سینما بود. از کسانی که این یادبود زیبا را برگزار کردند تشکر می‌کنم.

سپس فرهاد سلیمانی دبیر اولین جشنواره عکس تهران که با پشتیبانی انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد، گفت: آژانس عکس تهران تأسیس شده و فضایی را برای ورود عکاسان جوان به عرصه کار حرفه‌ای و ارایه و عرضه عکس فراهم می‌کند. اولین دوره این جشنواره با استقبال خوب مواجه شد. استقبال از این رویداد کم نظیر بود. امروز چند نفر از راه یافتگان را دیدم که در هیچ جشنواره‌ای شرکت نمی‌کردند اما به دلیل سابقه خوب انجمن این کار را کردند. جشنواره در دو بخش «آزاد» و «جوان ایرانی» برگزار می‌شود و تقریبا ۷ هزار عکس به ما رسیده است‌.

وی در بخش دیگر از صحبت‌های خود با اشاره به آماری از عکس‌های رسیده در بخش‌های مختلف عنوان کرد: از عوامل این رویداد و آقای آذرپندار که با دل بزرگ ما را یاری کردند، تشکر می‌کنم.
سپس برگزیدگان بخش عکس معرفی شدند.
برگزیدگان بخش تک عکس:
در این بخش لوح افتخار نفر سوم به سیدمتین هاشمی رسید.
لوح افتخار نفر دوم به بابک کنعانی اهدا شد.
لوح افتخار نفر اول هم به صمد قربان‌زاده تعلق گرفت.

برگزیدگان بخش مجموعه عکس:
در این بخش دو‌ لوح تقدیر اهدا شد.
لوح تقدیر بدون ترتیب به مجموعه عکس «در خطر انقراض» کاری از عرفان سامان فر اهدا شد.

لوح تقدیر دیگر به مجموعه «ژنتیک» کاری از اصغر خمسه رسید.

لوح افتخار نفر اول این بخش به «خانه‌ای برای گل فیکوس» کاری از فاطمه روحانی طباطبایی تعلق گرفت.

برگزیدگان بخش مجموعه عکس جوان ایرانی:

لوح افتخار این بخش به علیرضا عباسی فر برای مجموعه خوابگاه تعلق گرفت.
برگزیده این بخش سعید نیک‌پور برای مجموعه عکس «کشتی گیله مرد» بود.

چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار تا ۲ آبان ۱۴۰۳ در پردیس سینمایی ملت در حال برگزاری است.

 

جمعه ۲۷ مهر ۱۴۰۳ ۱۴:۴۰
کد خبر : ۵,۵۵۵
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید