دومین جشنواره سراسری فیلم «شهرنما» با حضور و داوری کمال تبریزی، احمد الستی، سعید پوراسماعیلی، بهنود نکویی و محمد اسلامی، به همت شهرداری و با همکاری انجمن سینمای جوانان رفسنجان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، این جشنواره با هدف معرفی استعدادهای بومی و توسعه هنری شهرستان رفسنجان از ۱۸ تا ۲۲ دیماه ۱۴۰۳ در رفسنجان برگزار شد.
همزمان با برگزاری این رویداد در طول زمان پذیرش آثار یازده کارگاه آموزشی با حضور اساتید مطرحی همچون احمد الستی برگزار شد.
جشنواره در روز هجدهم دی ماه مصادف با روز رفسنجان آغاز به کار کرد.
تعداد 102 فیلم به انتخاب محسن مجیدی، روح الله ابوالهادی و مهرداد حسنی به مرحله داوری راه یافتند.
فیلمها در دو گستره سراسری و رفسنجان انتخاب شدند که بیش از پنجاه درصد آثار در بخش رفسنجان بوده و توسط فیلمسازان رفسنجانی ساخته شده که رشد پنج برابری نسبت به سال گذشته را در بخش رفسنجان شاهد بودیم.
مرحله اول داوری با حضور اعضای هیئت داوران متشکل از کمال تبریزی، احمد الستی، سعید پوراسماعیلی، بهنود نکویی و محمد اسلامی در ستاد مرکزی انجمن سینمای جوانان ایران جهت تعیین کاندیداها در هر بخش در تهران بررسی و مشخص شدند.
فیلمها در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه نوزدهم و بیستم دی در سالن سینما هنر مجموعه خجسته به نمایش در آمدند و میز نقد مجله فیلم نگار با حضور رضا فهیمی، مسعود اشجعی، احسان آجرلو و علیرضا فدایی منتقدان سینمایی برگزار شد.
جلسه نهایی داوری با حضور اساتید داور در شهر رفسنجان برگزار و برگزیدگان و منتخبین به ستاد جشنواره معرفی شدند و جلسهای با حضور داوران و فیلمسازان برگزار و نکات مهمی در رابطه با ساختار فیلمها بین گروه داوری و فیلم سازان مطرح شد.
مراسم اختتامیه دومین جشنواره فیلم «شهرنما» با حضور احمد الستی، سعید پوراسماعیلی، کمال تبریزی، بهنود نکویی و محمد اسلامی، اعضای هیات داوران، محسن مجیدی، روح الله ابوالهادی و مهرداد حسنی، اعضای هیات انتخاب ، مسئولان و هنرمندان شهر رفسنجان در تالار خیام دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان برگزار شد.
عباس بلوچی دبیر هنری جشنواره شهرنما نیز به ارائه گزارشی از فرایند فراخوان و دریافت آثار پرداخت و گفت: تعداد زیادی آثار از ۲۵ استان کشور ارسال شد که در مجموع ۱۰۲ اثر به مرحله داوری راه یافت. استقبال عمومی از اکران فیلمها در مجموعه آگاه بسیار چشمگیر بود؛ بهنحوی که ۲۰۰۰ نفر در دو روز به تماشای آثار نشستند.
او با بیان اینکه داوری آثار در دو مرحله در تهران و رفسنجان انجام شد، افزود: دو اتفاق مهم در این جشنواره رخ داد؛ یکی برگزاری ۱۱ کارگاه آموزشی و دیگری استقبال بینظیر مردم از اکران فیلمها. بهنحوی که برای اولین بار در ۳۰ سال گذشته این حجم از تماشاگر در سینماهای رفسنجان حضور یافت.
کمال تبریزی در اختتامیه دومین جشنواره سراسری شهرنما از فیلمسازان جوان خواست تا در آثار خود به مسائل اجتماعی پرداخته و از مسئولین برای ارتقاء شهرها مطالبهگری کنند. رفسنجان میتواند الگویی برای سایر شهرهای ایران باشد؛ مطمئنم که رفسنجان اولین شهری است که در این راه قدم برداشته و سربلند خواهد شد.
وی تأکید کرد: فیلمی که نقد در آن نباشد ممکن است بیخاصیت و بیاثر باشد.
احمد الستی، دیگر داور جشنواره، نیز با منحصر به فرد خواندن جشنواره، به کمبود جشنوارههای مشابه در کشور اشاره کرد و گفت: کاری که در رفسنجان انجام شده و زحمت زیادی برای آن کشیده شده، جای قدردانی دارد.
بابک نکویی نیز با ابراز خوشحالی از حضور در زادگاهش رفسنجان، بر پتانسیل بالای این شهر در زمینه تصویر و مدیا تأکید کرد و ابراز امیدواری کرد که این جریان فرهنگی در رفسنجان تداوم داشته باشد تا شاهد تولید آثار باکیفیت از هنرمندان این شهرستان باشیم.
در پایان برترینهای جشنواره به انتخاب هیأت داوران اعلام شدند و هم چنین از پوستر سومین جشنواره سراسری فیلم شهرنما نیز رونمایی شد.