به گفته رئیس سازمان سینمایی درک مباحث سینمایی و بررسی نسبت این موضوعات با خود، نوعی جهانبینی برای پیشبرد اهداف است .
به گزارش ادارهکل روابط عمومی سازمان سینمایی ، رائد فریدزاده در همایش «سینمای ایران، نگاهی به آینده» که صبح امروز (۱ بهمنماه) در موزه سینما آغاز شد، ضمن تاکید بر لزوم برگزاری این مراسم و ضرورت بررسی جهان بینی جایگاه سینمای کشور گفت: ما نمیخواهیم صورت مسئله را پاک کنیم بلکه به فکر درک و حل کردن آن هستیم بنابراین برای حل مسئله لازم است موضوع را درک کنیم همانگونه که برای بررسی یک شئ ابتدا باید نسبت خودتان را در جهان تبیین کرده و از جایگاه خودتان موضوع را درک کنید. لذا زمانیکه میگوییم نسبت ما با سینما چیست باید جایگاه آن را در جهان بررسی کرده و از منظر خود موضوع را تحلیل کنیم.
وی افزود: انتخاب این برنامهها بنابر تاکید وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است که ضلع پنجگانهای را مورد توجه قرار دادهاند که هر یک از این محورهای مورد نقد و بررسی را شامل میشود. سینما و اقتصاد، توجه به سینما به مثابه یک هنر از جمله مباحث مطروحه در این همایش است .
فریدزاده ادامه داد: موضوع سینما و فناوری یکی دیگر از مباحث مورد تحلیل است چرا که اگر ما فناوری را نشناسیم نمیتوانیم به جایگاه خودمان در جهان پی ببریم. براین اساس باید به هوش مصنوعی به عنوان یکی از مهمترین مسائل حوزه فناوری نیز اشاره کرد.
وی عنوان کرد: نسبت سینما، انسان و حکمرانی نیز موضوع دیگری است که در این بستر باید مورد تحلیل قرار گیرد چرا که نسبت هنرمند با جامعه و نسبت جامعه با حاکمیت را مورد بررسی قرار میدهد. توجه به نوع مخاطب هر یک از فیلمسازان، یکی از مهمترین مسائل این همایش است که براین اساس لازم است بدانیم باید برای ارتباط با آن، از چه زبانی بهره بگیریم.
رئیس سازمان سینمایی سینما از منظر بینالملل را نیز از دیگر موضوعات مورد بررسی این همایش معرفی کرد.
وی در پایان اظهار کرد: امروز ما در سینما نیاز به جامعهشناسی، فلسفه و روانشناسی داریم تا به واسطه این رشتهها، سینما از منظر بیرون بررسی و معرفی شود. بنده در این جمع آماده شنیدن تحلیلهای دوستان هستم تا با کمک یکدیگر راهکاری برای حل مسائل پیدا کنیم.