دسته بندی:
۱۴۰۱/۱۰/۱۲ / ۰۹:۵۶
اشتراک گذاری پرینت

روابط عمومی سازمان سینمایی منتشر کرد

گزارشی از چند فیلم کوتاه و مستند پیرامون سردار شهید قاسم سلیمانی

 سردار شهید قاسم سلیمانی بدون شک، یکی از شخصیت‌های تاثیرگذار و تاریخ‌ساز کشور و جهان است. چهره‌ای که در مبارزه با داعش و تروریسم منطقه‌ای به نماد مقاومت در جهان تبدیل شده است. 

شهادت ناجوانمردانه وی توسط آمریکا ضمن اینکه زخمی بر جان همه آزادیخواهان و هموطنان مان زد خشمی را علیه استکبار جهانی برانگیخت که قطعا، گوشه هایی از آن را در آثار هنری و واکنش هنرمندان و سینماگران دیده و در آینده خواهیم دید.او بدون تردید یک قهرمان ملی و جهانی علیه تروریسم است. 

اگر چه تولید فیلم سینمایی یا سریال پیرامون این برجسته ترین سمبل مقاومت منطقه کار ساده ای نیست و مستلزم پشتوانه ها و پروژه های مطالعاتی گسترده و جامع است اما بسیاری از فیلمسازان جوان و مستندسازان کشور بعد از شهادت این شهید بزرگوار فیلم های کوتاه و مستند بسیاری را با موضوع رشادت‌های این شهید با اشاره به ابعاد معنوی، اخلاقی و حماسی ایشان آماده نمایش کرده‌اند. 

فیلم‌ها و مستندهای گوناگونی در یک سال گذشته با محوریت زندگی و شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی توسط کارگردان‌های مختلف جلوی دوربین رفته است. این آثار می‌کوشند گوشه‌های گفته نشده از زندگی و سلوک این سردار بزرگ را به نمایش بگذارند.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و پویانمایی طی یکساله گذشته دو اثر مستند با محوریت شهید سلیمانی تهیه و تولید کرده است. 

«قرار روز شانزدهم» نام فیلمی از مرکز مستند حقیقت و مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی به کارگردانی سیدمحمداحسان اصغرزاده موسوی و تهیه‌کنندگی مرتضی شعبانی است. این مستند روایتی از حضور شهادت‌طلبانه یکی از مدافعان حرم و شاگردان مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی به نام «محمدحسین محمدخانی» معروف به عمار است. شهید محمدخانی در حالی که فقط ۳۰ سال سن داشت، ۱۶ آبان ۱۳۹۴ در حلب سوریه به شهادت رسید و سردار قاسم سلیمانی درباره شهید محمدخانی اعلام کرد که او عمار بود. این مستند تندیس نقره‌ای جایزه شهید آوینی شانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» را دریافت کرد.

«پاییز پنجاه سالگی» مستندی به کارگردانی محسن اسلام‌زاده که با محوریت این شخصیت ساخته شده است. این مستند یک اثر اقتباسی از کتابی با همین نام نوشته فاطمه بهبودی است که خاطرات مریم جمالی، همسر شهید مدافع حرم محمد جمالی را به نگارش درآورده است. این مستند در جشنواره سینما حقیقت امسال جوایزی را از جمله تندیس جایزه سرباز وطن کسب کرد.

همچنین، عناوین فیلم‌های کوتاه تولید شده درباره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به تهیه‌کنندگی انجمن سینمای جوانان ایران در چند سال اخیر به این ترتیب است:

«سردار سلیمانی» به کارگردانی سعید نجاتی و تهیه‌کنندگی انجمن سینمای جوانان ایران

«عروج» به کارگردانی ابوالفضل عزیزی و تهیه‌کنندگی انجمن سینمای جوانان ایران

«من از چیزی نمی‌ترسم» به کارگردانی کاظم دانشی و تهیه‌کنندگی انجمن سینمای جوانان ایران(محصول سال ۱۴۰۱)

این در حالی است که ده‌ها اثر کوتاه و مستند پیرامون این سردار شهید و اسوه مقاومت آماده در سینمای ایران با مشارکت و همکاری مراکز مختلف فرهنگی آماده نمایش شده و یا در مراحل تولید است.

«ردی از یک مرد» مستندی به کارگردانی ساسان فلاح‌فر از جمله آثاری است که در شانزدهمین جشنواره سینماحقیقت رونمایی شد. این مستند وجوه مختلف زندگی سردارسلیمانی را به تصویر می‌کشد در این مستند از دوران کودکی و زندگی در روستا تا دورانی که این شهید به عنوان چهره‌ای اثرگذار در مناسبات ملی و منطقه‌ای نقشی پررنگ داشت، روایت می‌شود. 

«آن روز» ‌ساخته میکاییل دیانی روایتی از حضور سردار سلیمانی در پشت صحنه فیلم سینمایی «۲۳ نفر» محصول موسسه اوج است حین فیلمبرداری فیلم 23 نفر سردار از پشت صحنه این فیلم سینمایی بازدید کرد و فیلمبرداری سکانسی را از نزدیک شاهد بود. 

 «امان نامه» به کارگردانی حامد سعادت مستندی است که به موضوع تسلیم شدن یک گروه قاچاقچی و آدم‌ربا در کرمان می‌پردازد که با مدیریت سردار سلیمانی و نوشتن امان‌نامه برای آنها ماجرا سمت وسویی دیگر می‌یابد کارگردان این اثر درباره ایده ساخت مستند گفته است که ماجرا را سال‌ها در ذهن داشته ولی از جزییاتش بی‌خبر بوده تا اینکه وقتی سردار سلیمانی شهید می‌شود، با دیدن تصاویری متوجه اتفاقی که برای زمین‌ها‌شان افتاده، می شود . 

«چند قدم آن طرف‌تر» مستندی به کارگردانی محمد صالحی است که با محوریت شهید قاسم سلیمانی ساخته شده است. موضوع این مستند درباره تیم حفاظت حاج قاسم سلیمانی‌ است که طبق خواست سردار، نباید دیده می‌شدند. تا مردم به راحتی صحبت کنند. در این مستند تیم حفاظت شهید حاج قاسم سلیمانی یعنی شهید رضا خرمی، شهید وحید زمانی‌نیا، شهید شهروز مظفری‌نیا و شهید هادی طارمی که همراه با او به شهادت رسیدند دیده می‌شوند. ساخت این اثر به دلیل نوع روایت و مسائل امنیتی با سختی‌های زیادی از جمله دسترسی نداشتن به آرشیو همراه بوده است.

«ژنرال» ساخته مهرداد یوسفی هم درباره آزادسازی اربیل کردستان عراق توسط حاج قاسم سلیمانی است. کارگردان این مستند گفته است: در شبی که داعش به مرزهای اقلیم کردستان حمله کرده بود، مسعود بارزانی مستاصل از عدم حمایت کشورها از جمله عربستان و آمریکا، نهایتاً با سردار سلیمانی تماس می‌گیرد و سردار به او می‌گوید تا صبح صبر کند که خود را برساند. او با ۷۰ نفر از نیروهای متخصص و با تجهیزات به اربیل می رود وجلوی حمله داعش را می‌گیرد.   

«چمر سرباز» به کارگردانی قدرت باقری نام مستندی است که به اجرای یک آیین سنتی ایلامیان به نام «چَمَر» در سوگ افراد بزرگ، مصلحان، قهرمانان و... اشاره دارد. این چمر حکایت قهرمانی‌های سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است که در میان استقبال ارادتمندان در شهرستان ملکشاهی (که خاستگاه مراسم چمر است) برگزار شده بود. 

«نجات آمرلی» ساخته رضا شفیعی هم درباره نقش فرماندهان مقاومت بخصوص سردار شهید سلیمانی و شهید ابومهدی در آزادسازی شهر آمرلی از دست نیروهای داعش است که مقدمه‌ای برای پیروزهای بعدی نیروهای ارتش عراق، حشدالعشبی و نیروهای مستشاری ایران محسوب می‌شود. 

«۷۲ ساعت» به‌کارگردانی مصطفی شوقی روایتی از ۷۲ ساعت منتهی به شهادت حاج قاسم سلیمانی است که ساخت آن طبق اعلام سازمان موسسه اوج دو سال به‌ طول انجامیده است. درباره این مستند گفته شده که برای اولین بار روایتی از سه روز پایانی زندگی حاج قاسم در گفت‌وگویی با نزدیک‌ترین افراد ایرانی و عراقی به شهید سلیمانی دیده می‌شود.


لینک کوتاه
گزارشی از چند فیلم کوتاه و مستند پیرامون سردار شهی... https://cinemaorg.ir/n/dabc99ba
اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر