دسته بندی:
۱۴۰۰/۷/۱ / ۱۳:۴۱
اشتراک گذاری پرینت

آخرین اخبار از سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان


علیرضا تابش در مراسم رونمایی از پوستر جشنواره۳۴:

باید در این سال کرونایی، از کودکانی که به سینما؛ سرزمین خیال پناه می‌آورند، حمایت کنیم


مراسم رونمایی از پوستر سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان صبح امروز در میدان نقش جهان اصفهان برپاشد.

به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، در این مراسم که صبح امروز پنج‌شنبه اول مهر ۱۴۰۰ برپا شد، علیرضا تابش گفت: در آستانه اربعین حسینی هستیم. یاد و خاطره شهدای گرانقدر جنگ تحمیلی را در هفته دفاع مقدس هم که برای دفاع از مام وطن جنگیدند گرامی می‌داریم.

او افزود: خوشحالم که در کنار شهردار اصفهان پوستر جشنواره را رونمایی می‌کنیم. جشنواره کودک و شهر اصفهان پیوند ناگسستنی با هم دارند و همکاران ما در دبیرخانه دائمی جشنواره در اصفهان، در حال تلاش برای ساخت موزه اسناد جشنواره هستند. شعار جشنواره امسال که در پوستر هم متجلی شده «سینما، سرزمین خیال» است.

دبیر جشنواره ۳۴ ادامه داد: بچه‌های ایرانی همانند دیگر کودکان، سال سختی را پشت سر گذاشتند. پنجاه و یک هزار کودک در ایران به دلیل کرونا یتیم شدند. ما وظیفه خود می‌دانیم که از کودکانی که به سرزمین خیال یعنی سینما پناه می‌آورند، حمایت کنیم. جا دارد از همه تهیه‌کنندگان و فیلمسازان این حوزه، شهردار اصفهان و فعالان رسانه که اهمیت سینمای کودک را به ما یادآوری می‌کنند، تشکر کنم. امیدوارم در روز جهانی کودک که آغاز جشنواره است، جشنواره پرشور و بالنده‌ای را شاهد باشیم.

در ادامه از پوستر اصلی جشنواره و پوستر پنجمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان اثر احسان برآبادی رونمایی شد و شهردار اصفهان و دبیر جشنواره آنها را امضا کردند.


اسامی ۱۸ فیلم بخش «مسابقه فیلم‌های بلند ایرانی» جشنواره۳۴ اعلام شد


فهرست اسامی آثار «مسابقه فیلم‌های بلند ایرانی»، در بخش ملی سی‌و‌چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، اعلام شد.

به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، آثار راه‌یافته به بخش «مسابقه فیلم‌های بلند ایرانی»، با اعلام «علیرضا تابش» در نشست خبری جشنواره به شرح زیر است:

«اشکنه»، به کارگردانی و تهیه‌کنندگی وحید پاکزاد

«بَلیط، (بلوط)»، به کارگردانی مرتضی رحیمی و تهیه‌کنندگی سید علیرضا سجادپور

«بامبالا»، به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی و تهیه‌کنندگی بهروز مفید

«بر لبه پرتگاه»، به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مسعود فرخنده طینت‌فرد

«برزنگی»، به کارگردانی و تهیه‌کنندگی حسین قاسمی‌جامی

«پسران دریا»، به کارگردانی افشین هاشمی و حسین قاسمی‌جامی و تهیه‌کنندگی بهروز نشان

«پسرم، رسول»، به کارگردانی نبی قلی‌زاده و تهیه‌کنندگی مریم پیرکاری

«ترانه‌های پدری»، به کارگردانی محمد بصیری و تهیه‌کنندگی علی ژکان

«تیام»، به کارگردانی امیرحسین عنایتی و تهیه‌کنندگی اسفندیار حاج‌حسنی

«خبرنگار»، به کارگردانی ابراهیم فروزش و تهیه‌کنندگی سید علیرضا سبط احمدی

«داستان‌های هزار و یک روز یا افسانه بناسان، غول چراغ جادو»، به کارگردانی و تهیه‌کنندگی حبیب احمدزاده

«راز قلعه»، به کارگردانی و تهیه‌کنندگی کریم رناسیان

«زندگی و زندگی»، به کارگردانی و تهیه‌کنندگی علی‌ قوی‌تن

«سوییپر»، به کارگردانی امین شجاعی باغینی و تهیه‌کنندگی امین شجاعی باغینی و علی‌میرزاده

«شهر گربه‌ها»، به کارگردانی و تهیه‌کنندگی سید جواد هاشمی

«لیپار»، به کارگردانی حسین ریگی و تهیه‌کنندگی سعید خانی

«یدو»، به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه‌کنندگی محمدرضا مصباح

«یکی بود، یکی نبود»، به کارگردانی مرضیه منصوری و تهیه‌کنندگی پرویز امیری- محصول شبکه قرآن


دبیر جشنواره۳۴ با شهردار اصفهان دیدار کرد


علیرضا تابش دبیر سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان امروز با علی قاسم‌زاده شهردار اصفهان دیدار کرد.

به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، علیرضا تابش در دیدار صبحگاهی خود با علی قاسم‌زاده شهردار اصفهان که در ساختمان مرکزی شهرداری این شهر برگزار شد، با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای تداوم برگزاری این جشنواره در دوران کرونا گفت: خوشبختانه در این مدت با تلاش همه عزیزان در بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان تلاش شد تا چراغ این جشنواره خاموش نشود و تولیدات فرهنگی در سینمای کودک تداوم داشته باشد.

وی در ادامه افزود: خوشبختانه در این مدت اصفهان به عنوان پایگاهی برای جشنواره کودک تثبیت شده است و امیدوارم در سال‌های آتی هم این روند ادامه پیدا کند.

شهردار اصفهان نیز در این دیدار ضمن استقبال از برپایی این دوره جشنواره، خواستار تداوم برپایی باشکوه این رویداد در آینده به میزبانی اصفهان شد.

*برگزاری اولین جشنواره آنلاین کشور به نام اصفهان ثبت شد

علیرضا تابش در این دیدار با بیان اینکه جشنواره کودک سال گذشته با بحران کرونا مواجه شد اما شهرداری و شورای اسلامی شهر اصفهان و مجموعه عوامل در تهران اجازه نداند، چراغ این رویداد خاموش شود، اظهار کرد: جشنواره کودک جزو معدود جشنواره‌های تخصصی در کشور است و با توجه به اینکه جریان فرهنگ و هنر در کشور متوقف نمی شود، این جشنواره هم فعالیت خود را ادامه داد.

وی افزود: با استفاده از راه های جایگزین و همراهی هنرمندان توانستیم، اولین جشنواره آنلاین کشور را به نام اصفهان ثبت کنیم که این اقدام آزمون و خطای سختی بود چراکه هیچ کس در کشور این مسیر را تجربه نکرده بود.

دبیر سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌ های کودکان و نوجوانان افزود: البته این شیوه برگزاری کمک کرد تا همه کودکان سراسر کشور داوری آنلاین جشنواره را انجام دهند و در دو شهر اصفهان و تهران اکران حضوری به صورت محدود برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه چند سالی است در کنار برگزاری جشنواره، المپیاد فیلم سازی را نیز برگزار کرده‌ایم، افزود: این المپیاد هم سال گذشته به صورت آنلاین برگزار و استعدادهای مختلفی از شهرهای گوناگون کشف شد.

تابش بیان کرد: بخش اصلی زندگی، کودکان هستند از همین رو برای بهره‌مندی همه بچه ها، مناسب سازی فیلم ها در دستور کار جشنواره قرار گرفت و به عنوان اولین جشنواره در سطح منطقه، به فکر معلولان نیز بودیم.

وی گفت: امسال هم عوامل جشنواره در اصفهان توانستند با اکران فیلم های نوستالژیک و کلاسیک قبل از برگزاری جشنواره، چراغ دبیرخانه جشنواره را روشن نگه دارند، همچنین این دوستان همکاری تنگاتنگ با حوزه هنری داشتند.

*تاسیس موزه جشنواره کودک برای کمک به ماندگاری هویت جشنواره در اصفهان

دبیر سی و چهارمین جشنواره بین ‌المللی فیلم‌ های کودکان و نوجوانان افزود: سال گذشته برای حمایت از جریان اصیل فرهنگی، فراخوانی برای تاسیس موزه جشنواره کودک منتشر کردیم چراکه این کار هویت جشنواره را در شهر اصفهان ماندگار می کند.

وی با بیان اینکه فاز نخست موزه کلید زده شد، گفت: جمع آوری اسناد، کتاب‌ها، خاطرات، ویدئوها و نسل هایی که در این سال های جشنواره تربیت شده‌اند می‌تواند به هویت جشنواره کمک کند.

یکی از پیشنهادات در این راستا راه اندازی کتابخانه تخصصی هنر است تا جریان اصیل سینمای کودک و نوجوان را به این موزه و مرکز اسناد متصل کنیم.

تابش افزود: با راه اندازی موزه جشنواره کودک، همه نهادها ملزم می شوند به جشنواره کمک کنند و هنرمندان با این کار خود را صاحب جایگاه خواهند دید.

وی تاکید کرد: طی 18 سال گذشته تنها نهادی که از جشنواره کودک حمایت کرده و همکار ما بوده، شهرداری و شورای اسلامی شهر اصفهان است و برای همین منظور طرحی تدوین شده تا اصفهان را به "شهر خلاق سینما" تبدیل کنیم که پیش نویش این کار تهیه شده است اما به خاطر شرایط کرونایی متوقف شد.

٭شهردار اصفهان: تاسیس موزه سینمای کودک دنبال می‌شود

شهردار اصفهان با استقبال از ایده تاسیس موزه سینمای کودک گفت: انباشت تجربه، عکس، فیلم و اطلاعاتی که در دوره های اخیر جشنواره وجود دارد می‌تواند در قالب حسی جدید و از طریق موزه، به دیگران هم منتقل شود.

علی قاسم زاده در دیدار با علیرضا تابش، دبیر سی و چهارمین جشنواره بین ‌المللی فیلم‌ های کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه در تاریخ جشنواره کودک، حسن مدیریت در شرایط کرونا در سال گذشته سبب شد تا از این شرایط به نفع جشنواره استفاده شود، اظهار کرد: این نشان می‌دهد مدیریت باید در سخت ترین شرایط بهترین عملکرد را داشته باشد که از این اصل تحت مفهوم «تاب آوری» نام برده می‌شود.

وی ادامه داد: رویکرد شهرداری و شورا در این دوره، فرهنگی است و تبعا این نگاه انتظارات از شهرداری را بالا می‌برد، البته در رویکرد جدید باب مشارکت هم باز شده و قرار است شهر با کمک مردم و فرهیختگان اداره شود‌، در این بین هنرمندان جایگاه ویژه‌ای دارند.

شهردار اصفهان با بیان اینکه مطالعات اثبات کرده که بخشی از مرجع اجتماعی، هنرمندان هستند، افزود: بسیاری از این افراد علاقه دارند با زبان هنر به نفع خدمت به جامعه فعالیت کنند.

وی با بیان اینکه هنرمند باید درک شود، تاکید کرد: جشنواره کودک می تواند به عنوان یک ظرفیت در این راستا عمل کند تا به اصفهان به عنوان پاتوق فرهنگی نگاه شود و محل تردد هنرمندان باشد.

قاسم زاده بیان کرد: در این زمینه اولین اقدام حفظ دستاوردهای موجود است چراکه جشنواره کودک به یک نهال برومند تبدیل شده است و باید از آن صیانت کرد.

وی با اشاره به اینکه پیشنهاد تاسیس موزه سینمای کودک، بسیار خوب است، گفت: انباشت تجربه، عکس، فیلم و اطلاعاتی که در دوره‌های اخیر جشنواره وجود دارد می تواند در قالب حسی جدید و از طریق موزه، به دیگران هم منتقل شود.

شهردار اصفهان بیان کرد: برای راه اندازی این موزه می‌توان از مصاحبه‌های اختصاصی با هنرمندان پیشکسوت مختلف هم بهره مند شد؛ البته مدارس می توانند مخاطب دائمی موزه در طول سال باشند به شرطی که فعالیت در این حوزه پویا باشد.

وی افزود: با رویکردی که در جشنواره کودک وجود دارد قطعا سال آینده خبرهای خوبی از جشنواره خواهیم شنید.

اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر