دسته بندی:
۱۴۰۰/۱۰/۲۱ / ۱۱:۴۴
اشتراک گذاری پرینت

روایت مرتضی پورصمدی از «2888»/ فیلمی جسورانه درباره دفاع مقدس




فیلم سینمایی «2888» تولید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در چهلمین جشنواره فیلم فجر رونمایی خواهد شد.

به گزارش ارتباطات و اطلاع رسانی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی،  مدیر فیلمبرداری «2888» از فیلمبرداری متفاوت این فیلم سینمایی خبر داد و گفت با هماهنگی گروه کارگردانی تصمیمی جسورانه برای تصویربرداری این فیلم گرفته شده و آن هم فیلمبرداری به صورت سیاه و سفید است که مخاطب را به گذشته دور می‌برد و دوربین بدون ذره‌ای حرکت و مشابه به زاویه دید یک عکاس فضاها را به تصویر می‌کشد.

فیلم سینمایی «2888» یکی از فیلم‌های حاضر در چهلمین دوره جشنواره فجر است، مدیریت فیلمبرداری این فیلم بر عهده مرتضی پورصمدی فیلمبردار شناخته شده سینما است. این فیلم که در ژانر جنگ و دفاع مقدس ساخته شده است به ‌صورت سیاه و سفید فیلمبرداری شده است.
 
مرتضی پورصمدی در گفت‌وگو با پانا ضمن بیان این که شیوه تصویربرداری انتخاب شده فضای جذابی را برای مخاطب از روزهای جنگ تحمیلی ایجاد کرده است، تصریح کرد: «مخاطب ما به قدری در سینمای بدنه غرق شده است که نیاز به تلنگر دارد و با توجه به این که سینمای سیاه و سفید ارزش زیبایی شناسانه خاص خود را دارد فیلم سینمایی «2888» به دور از فضای دیجیتال توجه مخاطب را به ذات هنری اثر جلب می‌کند.»
 
مدیر فیلمبرداری «2888» با اشاره به مضمون این فیلم که در چهلمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، گفت: «این اثر روی دو مسئله متمرکز است؛ اتاق کنترل عملیات نیروی ارتش و خلبانان. شاید کسانی که از جنگ فاصله دارند درک درستی از این موضوع نداشته باشند اما این فیلم در ستایش قهرمانان گمنامی است که در اتاق‌های عملیات جان خود را به خطر انداختند. پیش از تجهیز نیروهای زمینی این افراد طی همکاری با خلبانان وارد عمل شدند و اگر حضورشان نبود جنگ را باخته بودیم.»
 
وی در خصوص فیلمبرداری این اثر افزود: «در این فیلم حدود 3 دقیقه تصویر رنگی داریم که با موبایل فیلمبرداری شده است. همچنین در برخی سکانس ها از دوربین گوپر و روی بدنه هواپیماها استفاده کردیم. در واقع با استفاده از ابزار متنوع به همراه تیمی 6 نفره از جوانان در گروه فیلمبرداری تصاویری متفاوت در فیلم سینمایی «2888» خلق کردیم و امیدواریم مخاطبان از تماشای آن لذت ببرند.»
 
فیلم سینمایی «2888» به کارگردانی کیوان علیمحمدی و علی‌اکبر حیدری روایتی متفاوت از روزهای جنگ تحمیلی و اثری پربازیگر است که در آن حمیدرضا پگاه، شیرین اسماعیلی، مرتضی اسماعیل‌کاشی، سیاوش مفیدی، ساناز مصباح، رضا داوودوندی، شیوا فلاحی، حامد کمیلی، هادی حجازی‌فر، امین حیایی، کامبیز دیرباز، سام درخشانی، احمد مهرانفر، کوروش تهامی، سعید چنگیزیان، کامران تفتی، رامین ناصرنصیر، میلاد رحیمی، و... ایفای نقش می‌کنند. امید بنکدار فیلمنامه‌نویس، مرتضی‌پور صمدی مدیر فیلمبرداری، کامران سحرخیز و امیر سحرخیز جلوه‌های بصری، پورخلیلی تدوین، منصور شهبازی صدابردار، نعیم مسیحیان صداگذار، آرش آقابیگ جلوه‌های میدانی آن را برعهده دارند.
 
در خلاصه داستان این اثر آمده است: بیژن افسر کنترل شکاری در اناق تاریک عملیات، در انتظار بازگشت عباس دوران و محمود اسکندری دو خلبان هواپیماهای اف4 ایت که برای بمباران به بغداد حمله کرده‌اند. برای لو‌نرفتن عملیات بیژن باید سکوت رادیویی را حفظ کند. مدت زیادی از زمان پیش‌بینی شده عملیات گذشته که صدای اسکندری را می‌شنود: بیژن، ما برگشتیم، مدد کن.

منبع: خبرگزاری پانا

لینک کوتاه
روایت مرتضی پورصمدی از «2888»/ فیلمی جسورانه دربار... https://cinemaorg.ir/n/678ec085
اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر