دسته بندی:
۱۴۰۰/۳/۵ / ۱۴:۰۰
اشتراک گذاری پرینت

شماره 220 «فیلم‌نگار» در قالب نسخه دیجیتال منتشر شد

دویست و بیستمین شماره ماهنامه تخصصی «فیلم‌نگار» ویژه خرداد 1400 منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، آغازگر مطالب این شماره، بخش سینمای ایران است که در آن به نقد و بررسی فیلمنامه فیلم «خورشید» ساخته مجید مجیدی پرداخته شده است.

بر اساس این خبر، در صفحات کشمکش ابتدا طرح مفصل سریال «قورباغه» آمده و در ادامه این سریال از منظر مسیر رسیدن از ایده به داستان و ویژگی‌های متفاوت فیلمنامۀ آن مورد تحلیل قرار گرفته است.

در بخش «ایجاز» شماره 220 «فیلم‌نگار»، فیلمنامۀ کوتاه «دو آل پا» و گفت‌وگوی محمدرضا نعمتی با محمدرضا مرادی نویسنده و کارگردان این اثر منتشر شده است.

پرونده نویسندگان بزرگ تاریخ سینما به «ژان کلود کریر» اختصاص دارد که چند ماه قبل در گذشت. آنچه «ژان کلود کریر» به هنر فیلمنامه نویسی افزود، تأثیر او در تبلور نبوغ تعدادی از کارگردانان بزرگ تاریخ سینما و چند یادداشت و گفت و گو با این نویسنده شهیر، مقاله‌های این بخش را تشکیل می‌دهد.

در بخش سینمای جهان، سیناپس فیلم‌های «یهودا و مسیح سیاه»، «حفاری» و «رفقای عزیز» و در ادامه نقدهایی را که نویسندگان مجله درباره این آثار نوشته یا ترجمه کرده‌اند، می‌خوانیم. پرونده فیلمسازان شاخص ژانر به «فریتس لانگ» که از مهمترین فیلمسازان آلمانی است اختصاص دارد و شامل چند یادداشت خواندنی است.

فیلمنامه کامل این شماره به دکتر ژیواگو (محصول 1965 انگلیس و ایتالیا) نوشته رابرت بولت اختصاص دارد که احمد فاضلی شوشی آن را به فارسی برگردانده است. یادداشت مترجم، سکانس طلایی فیلمنامه و یک نقد درباره این اثر، پایان بخش مطالب این شماره‌ است.

علاقمندان جهت تهیه این شماره و استفاده از مطالب شماره‌‍‌های قبلی «فیلم‌نگار» می‌توانند به سایت www.filmnegar.ir مراجعه کنند.

لینک کوتاه
شماره 220 «فیلم‌نگار» در قالب نسخه دیجیتال منتشر ش... https://cinemaorg.ir/n/9a83470e
اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر