دسته بندی:
۱۴۰۰/۹/۶ / ۱۲:۰۱
اشتراک گذاری پرینت

مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور:

سینمای مستند، پیشرفت‌های دانش بنیان را ثبت کند


دبیر ستاد فناوری‌های نرم و صنایع خلاق با اشاره به اهمیت جایگاه سینمای مستند، تاکید کرد تجلی پیشرفت‌های فناوری و دانش بنیان را می‌توان در سینمای مستند دید.


به گزارش ارتباطات و اطلاع رسانی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و دبیر ستاد فناوری‌های نرم و صنایع خلاق درباره جشنواره «سینماحقیقت» گفت: قله‌هایی در فراسوی زندگی فرهنگی- اجتماعی و رشد و توسعه انسان‌ها لازم است تا برای هرکاری هدفی داشته باشند و افراد برای رسیدن به آن توان و توشه خود را در این مسیر مصروف کنند و دائم با نگاه کردن به آن افق، دوری و نزدیکی خود نسبت به آن را بسنجند. جشنواره «سینماحقیقت» می‌تواند یکی از این قله‌ها برای جوانان مستندسازی باشد که می‌خواهند خلاقیت، استعداد و نوآوری خود را در عرصه‌های فیلمسازی مستند به نمایش بگذارند.


 


او درباره اهمیت برگزاری جشنواره بیان کرد: وجود جشنواره «سینماحقیقت» به دلیل قدمتی که دارد، شاخص‌هایی که رعایت می‌کند، استادان و داورانی که با آن‌ها همکاری می‌کنند، به عنوان یک گام ملی در حوزه فرهنگ و سینما، حائز اهمیت است.


 


کرمی درباره جایگاه سینمای مستند خاطرنشان کرد: مقوله فیلم و سینما جزو فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی است، به همین دلیل به آن هنر- صنعت سینما می‌گویند، یکی از بخش‌ها و گونه‌های اصلی آن سینمای مستند است که برای فرهنگ‌سازی، برای آموزش و برای بیان تمایلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ظرفی‌ است که جامعه، هنرمندان و فیلمسازان ما می‌توانند از طریق آن مظروف مورد نظرشان را به جامعه عرضه کنند.


 


دبیر ستاد فناوری‌های نرم و صنایع خلاق افزود: نقش سینمای مستند در حوزه اشتغال‌زایی و ترویج هنر فاخر، حائز اهمیت است. هرچقدر افراد یا هنرمندان بااستعداد، خلاق و کارآزموده‌ای در این حوزه داشته باشیم، می‌توانیم دیدگاه‌ها، تفکر، فرهنگ و هنر، آداب و رسوم، دانسته‌ها و فلسفه زندگی را با سایر فرهنگ‌ها تبادل و معرفی کنیم. اگر فیلمسازان مستند ما بتوانند از شاخص‌های جهانی برخوردار باشند، نام ایران را بیش از پیش به مخاطب بین‌المللی معرفی می‌کنند.


 


مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور درباره جایگاه آثار علمی و دانش‌بنیان در سینمای مستند گفت: دست‌آوردها و پیشرفت‌های علمی و فناوری کشور بیش از آن چیزی‌ است که نقش آن در سینمای مستند دیده می‌شود. پیشنهاد می‌شود که تعامل از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز علمی، دانشگاهی و تحقیقاتی با مستندسازان ایجاد شود، از طرف دیگر هنرمندان و فیلمسازان، به‌خصوص مستندسازان به حوزه دانش‌بنیان نگاه جدی‌تر داشته باشند، چراکه سوژه‌های خوبی می‌تواند فراروی آن‌ها باشد.


 


او در پایان تاکید کرد: براساس آمار و اسناد سازمان مالکیت جهانی، شاخص نوآوری در ایران از سال 2014 از رتبه 120 به 60 رسیده‌ است که صعود قابل توجه ا‌ست، از طرف دیگر ایران در بسیاری از علوم و فناوری‌ها، دارای رتبه‌های تک رقمی است، اما این امتیازها آنطور که باید و شاید در میان حوزه‌های مختلف سینمایی ما جایی نگرفته‌اند.


 


پانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» با دبیری محمد حمیدی مقدم از 18 تا 25 آذرماه برگزار می‌شود.



منبع: خبرگزاری ایلنا

لینک کوتاه
سینمای مستند، پیشرفت‌های دانش بنیان را ثبت کند https://cinemaorg.ir/n/da2556b3
اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر