دسته بندی:
۱۴۰۰/۹/۶ / ۲۰:۵۴
اشتراک گذاری پرینت

وقتی کودکان کار سوژه مستند می‌شوند/ زندگی با طعم فوتبال




مستند «بچه‌های زمین خاکی» روایت زندگی کودکان کار در کوره‌های آجر پزی است، کودکانی که استعداد آن‌ها در زمینه ورزشی کشف شده و مشغول یادگیری و تمرین فوتبال به صورت حرفه‌ای هستند.

به گزارش ارتباطات و اطلاع رسانی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، میکائیل دیانی، کارگردان مستند «بچه‌های زمین خاکی» درباره داستان این مستند گفت: مستند «بچه‌های زمین خاکی» درباره تعدادی از کودکان کار کوره‌های آجرپزی است. این بچه‌ها ثابت کردند در شرایط سخت می‌شود کار کرد، امیدوار بود، به موفقیت رسید و شرایط را تغییر داد. من سعی کردم در قالب امید، نشاط و تغییر شرایطی که این بچه‌ها با شرایط خودشان رقم زدند، قصه‌ای را روایت کنم و به مخاطب ارائه دهم.

 

او ادامه داد: مستند من درباره تعدادی قهرمان است که در جامعه دیده نشده‌اند و صدایشان شنیده نشده. اگر ما بتوانیم دوربین را به آن سمت ببریم با قهرمان‌هایی مواجه می‌شویم که قصه‌شان برای مردم جذاب‌تر است.

 

دَیانی درباره ایده اولیه این مستند گفت: من فعال اجتماعی در حوزه آسیب‌های اجتماعی هستم و در مناطق  حاشیه‌ای کار می‌کنم و مستندهایی هم که تا الان ساختم، درباره حاشیه نشینی بوده و یکی از موضوعات در این زمینه، نگاه امیدوارانه و همراه با نشاط است که از دل آن سوژه‌های این چنینی خارج می‌شود و در نهایت هم تیمی مانند تیم همیاری از دل آن بیرون می‌آید.

 

این فعال اجتماعی در پاسخ به این سوال که آیا ساخت چنین مستندهایی تاثیرگذار بوده گفت: ساخت مستند در این حوزه، از نساختنش بهتر است و به صورت تجربی به این موضوع رسیده‌ام که با مستندسازی در این حوزه کمک و توجه به سازمان‌های مردم‌نهاد افزایش پیدا کرده است. نسبت به سال‌های گذشته سازمان‌های مردم نهادی داریم که تلاش می‌کنند بخشی از مشکلات این قشر را کم کنند. حتی تا حدودی توجه سیاست‌مداران و مسئولین به این سمت جلب شده، اما نه به قدری که کافی باشد.

 

این مستندساز درباره زمانی که صرف تهیه این فیلم کرده است، گفت: ما از شکل‌گیری فیلم تا ساخت زمین فوتبال و مسابقات آن‌ها را روایت می‌کردیم، حدود یک‌سال زمان صرف شد تا مستند ساخته شود و نکته قابل توجه ماجرا این است که بخش زیادی از مستند را با موبایل ساختم. ارتباط برقرار کردن با این بچه‌ها خیلی برایم مهم بود سعی می‌کردم بدون واسطه دوربین وارد شوم تا بچه‌ها احساس راحتی کنند.

 

کارگردان «بچه‌های زمین خاکی» درباره ساخت مستند با تلفن همراه ادامه داد: کسی که می‌خواهد مستند بسازد باید با قاب‌بندی و ساختار سوژه و محیط آشنایی داشته باشد وگرنه تلفن‌های همراه از لحاظ دوربین و کیفیت تصویربرداری، از دوربین‌های فیلمبرداری چیزی کم ندارند. اما مهم است که فیلمساز بداند چه چیزی می‌خواهد بسازد. زمانی که این مسائل رعایت شود، وجود تجهیزات اهمیت چندانی پیدا نمی‌کند.

 

دیانی درباره حضور در جشنواره سینما حقیقت و رقابت کردن با کارگردانان دیگر گفت: جشنواره سینما حقیقت مهم‌ترین جشنواره در حوزه مستند است و بعد از ۱۵ دوره به اعتبار بین‌المللی دست پیدا کرده است و این موضوع دستاورد بهتری را برای ما به ارمغان می‌آورد. کاش جشنواره امسال به صورت حضوری برگزار می‌شد چون جمع شدن مستندسازان درکنار هم اتفاق بسیار جذابی است.

 

«بچه‌های زمین خاکی» در بخش فیلم‌های نیمه بلند مسابقه ملی نمایش داده خواهد شد. پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» با دبیری محمد حمیدی مقدم از 18 تا 25 آذرماه برگزار می‌شود.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


برچسب
لینک کوتاه
وقتی کودکان کار سوژه مستند می‌شوند/ زندگی با طعم ف... https://cinemaorg.ir/n/6e4dee68
اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر