دسته بندی:
۱۴۰۰/۱۱/۲۳ / ۱۴:۰۰
اشتراک گذاری پرینت

لزوم حمایت از فیلم‌سازان خراسان شمالی




به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، این رویداد فرصتی را فراهم آورد تا فعالان و علاقه مندان به هنر فیلم و سینما به تماشای آثار این دوره بنشینند و در گپ و گفتی کوتاه با ما از دستاوردهای این دوره از جشنواره و دانش افزایی، ایجاد انگیزه، تغییر چشم‌انداز و آشنا شدن فیلم‌سازان با تکنیک‌های جدید در کنار خلاء جلسات نقد آثار سخن گفتند و خواستار داغ نگه داشتن تنور فیلم و فیلم سازی در استان شدند.
«غلامی مطلق» از فعالان عرصه فیلم‌سازی استان که به تماشای آثار این دوره از جشنواره فیلم فجر نشسته است، آثار این دوره از جشنواره را چندان کیفی نمی‌داند و می‌گوید: در جشنواره امسال چند فیلم خوب و چند فیلم بد دیدم و باید بگویم به لحاظ کیفی فیلم‌ها باکیفیت نبود.
این هنرمند فیلم‌ساز، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که برگزاری این رویداد تاثیر به‌سزایی در تولید فیلم و تقویت فرهنگ تماشای فیلم در مردم این خطه خواهد گذاشت، گفت: خراسان شمالی در زمره استان‌هایی است که فعالیت‌های سینمایی تاکنون به صورت جدی درآن دنبال نشده و سالن سینمای حرفه‌ای درآن وجود ندارد ، اما این رویداد سبب بالا رفتن فرهنگ سینما می‌شود و رفته‌رفته فضایی را برای بیان انتظارات مردم از مسئولان به منظور ایجاد سالن‌های سینمای استاندارد ایجاد می‌کند.
«غلامی مطلق» دعوت بهره‌گیری از عوامل فیلم و یا منتقدان مطرح و سرشناس همزمان با اکران فیلم‌ها در استان در کنار برگزاری کارگاه‌هایی همراه با نقد فیلم را بسیار کمک کننده بیان کرد و افزود: این امر تمایل و انگیزه مردم را برای تماشای فیلم بیشتر می‌کند. حتی استفاده از کارشناسان استان که دستی در نقد فیلم دارند نیز بسیار اثرگذار خواهد بود. امیدوارم هر سال شاهد کیفی شدن تولیدات جشنواره فجر باشیم، زیرا اگر هر سال شرایط را بهتر و جشنواره را کیفی‌تر کنیم می‌توانیم نتایج بهتری بگیریم، همانگونه که در این سال‌ها شاهد استقبال بیشتر مردم از سینما بودیم.
«قلی‌زاده» از دیگر فعالان فرهنگی است که آثار این دوره از جشنواره فیلم فجر را به تماشا نشسته، معتقد است شیوع کرونا محدودیت‌هایی را برای فیلم‌سازان ایجاد کرده و شاهد افت آثار تولید شده در فیلمنامه و روند تولید بودیم.
«نوح امانی» از فیلم‌سازان فعال خراسان شمالی به مقایسه این دوره از جشنواره با دوره‌های قبل می‌پردازد و  حضور فیلم اولی‌ها در این دوره از جشنواره فیلم فجر را هر چند نشان رشد خوب این دوره از لحاظ تکنیک می‌داند، اما بر این باور است که در این دوره، فیلم‌ها از نظر محتوا با حد مطلوب فاصله دارد.
کارگردان فیلم کوتاه «آبی نیست» خواستار حمایت از فیلم‌سازان استان برای عبور از فیلم کوتاه و تولید فیلم‌های بلند است و می‌گوید: از آنجایی که بیشتر فیلم‌ها در شهرهای بزرگ  ساخته می‌شوند باید بتوانیم برای استان پشتوان‌سازی کرده و تهیه‌کنندگان را مجاب کنیم تا در شهر ما دست به تولید بزنند و برای این منظور مدیران باید از این فرصت استفاده کنند و ارتباطات بیشتری با تهیه‌کنندگان بگیرند.
«سعید آقایی» از هنرمندان فعال در عرصه تئاتر و فیلم این رویداد را برای استان اتفاقی خوشایند و بزرگی می‌داند و معتقد است: با توجه به شرایط کرونا استقبال از آثار بسیار خوب بود. همیشه ارتباط برقرار کردن با آثار هنری یکی از مراحل آموزش و ایجاد انگیزه برای هنرمندان بوده و خواهد بود و از این رو برگزاری جشنواره فیلم فجر و تجربه سینماگران و هنرمندان استان در مواجه با آثار جشنواره فجر موجب دانش‌افزایی، ایجاد انگیزه   تغییر چشم‌انداز و آشنا شدن آن‌ها با تکنیک‌های جدید به‌طور مستقیم می‌شود.
وی با اشاره به این که گاهی آثاری در جشنواره اکران می‌شود و این نگرانی را ایجاد می‌کند که مبادا روی فیلم‌سازان تاثیر بگذارد، می‌گوید: متاسفانه در این دوره شاهد آثاری از این دست بودیم و امیدوارم فیلم‌سازان جوان تحت تاثیر سطحی‌نگری در کیفیت و محتوای آثار قرار نگیرند و آثار را به الگو برای ساخت فیلم‌هایشان  تبدیل نکنند.
مسئول انجمن سینمای جوان استان اگرچه برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های نقد و بررسی را در رونق جریان فیلم‌سازی و ارتقای سطح آن در استان راهگشا می‌داند، اما شیوع سویه امیکرون در این دوره را سدی برای شکل‌گیری این محافل بر خلاف دوره‌های گذشته با وجود برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته عنوان  می‌کند.
چهلمین جشنواره فیلم فجر در دو بخش فرهنگی و رقابتی از 12 تا 22 بهمن به دبیری «مسعود نقاش‌زاده» برگزار د و خراسان شمالی برای هفتمین دوره پیاپی میزبان این رویداد هنری با  اکران 16 فیلم در سینماهای گلشن و عمیق است.

لینک کوتاه
لزوم حمایت از فیلم‌سازان خراسان شمالی https://cinemaorg.ir/n/381226b1
اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر