دسته بندی:
۱۴۰۰/۱۱/۳۰ / ۰۷:۴۱
اشتراک گذاری پرینت

سیمرغ چهلم روی شانه‌های سینمای انقلابی



با روی کار آمدن سیزدهم حضور رئیس جدید سینمایی به عنوان سکان‌دار فعلب سینمای ایران طی نگره‌های راهبردی تکلیف جشنواره فیلم فجر و از همه مهم‌تر محصولات سینمایی ایران مشخص شد و با دستورکاری که به تمام سینماگران داده شد اتمام حجتی بود برای اینکه بدانند سینمای ایران از آنچه تا به کنون به عنوان محصول سینمای ایران یاد می‌شد، فاصله خواهد گرفت، سینمای ایران به نگرش انقلاب و آنچه باعث شکل‌گیری سینمای انقلابی می‌شود؛ نزدیک‌تر خواهد شد.
جشنواره فیلم فجر به عنوان تریبون نظام در عرصه فرهنگ و هنر در این سال‌های بعد از برپایی انقلاب با شکوه اسلامی بوده است و این موضوع در سال‌های اخیر کمی کمرنگ‌تر شده بود و اهالی سینما یادشان رفته بود که برای چه رخ دادی گردهم آمده‌اند. این رویداد سینمایی در سال‌های اخیر از آنچه باید رخ می‌داد فاصله گرفته  و محلی برای نمایش فیلم‌های ضد ارزش انقلاب اسلامی شده بود.
جشنواره چهلم با شعار سینمای ارزشی و انقلابی و توجه به آثار امیدآفرین، آگاهی‌بخش و اخلاق‌محور کار خود را آغاز کرد و از همان انتخاب فیلم‌ برای نمایش در این رویداد تکلیف را مشخص کرد که این جشنواره محور اصلی‌اش سینمای انقلاب و فیلم‌هایی با محور خانواده و ارزش‌های انقلابی است و آنچه محصول فرهنگی این فیلم‌ها بود چیزی جز خانواده و رکن تعهدات اخلاقی نبوده است. جشنواره چهلم ثابت کرد می‌توانیم سینمایی با رعایت تمام نکات اخلاقی و ارزشی داشته باشیم. این روند تاجایی ادامه پیدا کرد که حتی در اختتامیه این جشنواره شاهد این موضوع بودیم که فیلم‌های انقلابی و ارزشی درخششی داشتند که یک سال آینده سینمای ایران درباره این موضوع در محافل سینمایی یاد خواهند کرد و تمام این درخشش مدیون نگاه کارگردانی است که با در اختیار قرار دادن تکنیک و فن در خدمت نگرشی درست سینمایی را ابداع کرد که شاید در سال‌های اخیر به دلیل نگرش‌های نادرست حاکم بر فضای سینمای ایران نادیده گرفته می‌شد.
توجه به آثاری چون موقعیت مهدی ساخته هادی حجازی‌فر، نگهبان شب ساخته سیدرضا میرکریمی، ضد ساخته امیرعباس ربیعی، برف آخر ساخته امیرحسین عسگری، شادروان ساخته حسین نمازی و درب ساخته هادی محقق در بین نامزدها و برگزیدگان این دوره جشنواره و اهدای جایزه سیمرغ زرین نگاه ملی ویژه سرباز وطن حاج قاسم سلیمانی به فیلم بدون قرار قبلی، به نوعی از انطباق نگاه تازه سازمان سینمایی در تعریف راهبرد فرهنگی گام دوم سینما بر نگاه متخصصان در داوری و برپایی جشنواره چهلم حکایت می‌کرد، همچنان که در بخش تجلی اراده ملی نیز این رویکرد از سوی نهادهاوتشکل‌ها در توجه پررنگ‌تر به آثاری چون موقعیت مهدی ساخته هادی حجازی‌فر و بدون قرار قبلی ساخته بهروز شعیبی و نیز توجه به آثاری چون دسته دختران ساخته منیر قیدی، شب طلایی ساخته یوسف حاتمی‌کیا، علفزار ساخته کاظم دانشی، ملاقات خصوصی ساخته امید شمس و بیرو ساخته مرتضی‌علی عباس‌میرزایی دیده شد.
حال باید منتظر میوه این سینمای ترمیم شده باشیم که چیزی جز تزریق امید و نشاط توامان با نگاه اخلاقی در خانواده ایرانی نخواهد داشت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

لینک کوتاه
سیمرغ چهلم روی شانه‌های سینمای انقلابی https://cinemaorg.ir/n/93c7048e
اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر