دسته بندی:
۱۴۰۰/۱۲/۴ / ۱۳:۱۱
اشتراک گذاری پرینت

شماره 229 ماهنامه «فیلم نگار» منتشر شد



دویست و بیست و نهمین شماره ماهنامه فیلمنامه نویسی «فیلم نگار» ویژه اسفند 1400 در 130 صفحه به صورت دیجیتال منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، در ابتدای این شماره منتقدین و نویسندگان مجله به نقد و بررسی فیلمنامه‌های چهلمین جشنواره فیلم فجر پرداخته‌اند و آثار به نمایش درآمده را از جنبه‌های مختلف مورد تحلیل و تدقیق قرار داده‌اند. در ادامه نیز بهترین فیلمنامه جشنواره را معرفی کرده و بهترین ایده، بهترین پیرنگ، بهترین نقطه اوج، بهترین شخصیت پردازی و... را در بین فیلم‌های به نمایش درآمده انتخاب کرده‌اند.

پرونده موضوعی این شماره به «تصادف» اختصاص دارد که از آن به عنوان رخداد ناخوانده‌ای که شیوه و زمان استفاده از آن در ساختار روایی فیلمنامه می‌تواند همچون شمشیری دو لبه عمل کند؛ یاد شده است. کارکرد رویدادهای تصادفی در فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلویزیونی، شیوه استفاده به جا از تصادف در فیلمنامه نویسی، بررسی نزدیکی عنصر تصادف با شانس در فیلمنامه و گفت‌وگوی جمعی پیرامون عنصر تصادف در فرهنگ فیلمنامه نویسی تعدادی از عناوین این بخش هستند.

در بخش سینمای جهان، سیناپس فیلم‌های «بالا را نگاه نکن»، «بجنب بجنب» و «خاطرات» را به همراه نقدهایی بر این فیلم‌ها و گفت‌وگو با فیلمنامه‌نویس و کارگردانانشان می‌خوانیم. در صفحات «صحنه کوچک» سیناپس سریال خدمتکار و نقدی بر این سریال آمده است. در ادامه نیز مطالعه تطبیقی رمان و فیلمنامه «دختر گمشده» را می‌خوانیم.

فیلمنامه کامل این شماره به «بلفاست» نوشته کنت برانا اختصاص دارد که علی افتخاری آن را به فارسی برگردانده است. یادداشت مترجم، سکانس برگزیده و نقدی بر این فیلمنامه در کنار گفت‌وگویی که عباس نصراللهی و نوید پورمحمدرضا درباره فیلمنامه «بلفاست» داشته‌اند دیگر مطالب این شماره است.

«فیلم‌نگار» به صاحب امتیازی بنیاد سینمایی فارابی منتشر می‌شود و نصرت‌الله تابش مدیر مسئول و سردبیر میثم محمدی دبیر تحریریه فیلم‌نگار هستند.

علاقمندان می‌توانند جهت تهیه این شماره و استفاده از مطالب شماره‌های قبلی مجله به سایت www.filmnegar.ir مراجعه کنند.

لینک کوتاه
شماره 229 ماهنامه «فیلم نگار» منتشر شد https://cinemaorg.ir/n/8fa986fe
اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر