دسته بندی:
۱۴۰۱/۲/۳۱ / ۱۴:۲۳
اشتراک گذاری پرینت

ضرورت عدالت سینمایی در کشور

مهرداد عشوندی | کارشناس فرهنگی/ سفر اخیر رئیس سازمان سینمایی به استان همدان که بنا به اعلام محمد خزاعی به طور منظم و هفتگی ادامه خواهد یافت باعث بروز واکنش‌های مثبت و منفی زیادی در فضای مجازی و رسانه‌های سینمایی شد.

شکی در این نیست که توجه خاص به امور سینمایی استان ها و سفرهای استانی مسئولین دولتی در حوزه سینما، شیوه ای پسندیده در پاسخ گویی به مطالبات صنفی و عمومی علاقه مندان پرشمار هنر هفتم در سرتا سر کشور خواهد بود. بر همین اساس طی سال های اخیر از دستاوردهای مهم  سازمان سینمایی در بخش استانی، فراگیر کردن حوزه جغرافیایی جشنواره های دولتی در تمامی استان ها بوده که بسیار هم مورد استقبال مردمی قرار گرفته است. سفرهای استانی در کارکرد عام خود، دارای این ویژگی است که نگاه حاکمیتی  را به وسعت پهنای جغرافیای کشور تسری  دهد و نهادینه کند و همچنین موجب  گشودن چتر نظارتی مطلوب بر همه نقاط کشور شود.

مدیریت سازمان سینمایی معتقد است که با رویکرد عدالت فرهنگی در بخش فرهنگ و هنر و در راستای عدالت فرهنگی و تمرکززدایی - که سینما نیز جزئی از آن است - از این پس حضور سازمان در استان‌ها جدی‌تر شود و با حمایت از افزایش فضای نمایش فیلم و سالن سازی در استان ها و مناطق محروم و جذب توان نهاد های دولتی و سرمایه گذاری بخش خصوصی بتواند باعث توسعه زیر ساخت‌های سینمایی، رونق اکران وعرضه فیلم در مناطق غیر برخوردار شود.

اهداف دیگری که سازمان سینمایی در بخش استانی دنبال می کند حمایت از عرضه آثار و محصولات سینمای ایران در استان ها، همزمان با مرکز کشور و همچنین برگزاری همزمان جشنواره‌های فجر، کودک و نوجوان سینما حقیقت و فیلم کوتاه تهران در استان ‌است که تا حدودی این اهداف همراه با رضایت مردم محلی در سال های اخیر محقق شده است.

از این رو با اوصافی که برشمرده شد ضمن تایید و مثبت شمردن سفرهای استانی مدیران سینمایی، باید بر مطالبه‌گری بر وقوع و استمرار این گونه دیدار ها اصرار داشت. متاسفانه دیدگاه مخالف با ذکر دلایل نه چندان محکم مانند هزینه‌ های سفر و شرایط رکود اقتصادی که به ناچار سینما و اکران هم دچار آن است بر بی فایده بودن آن تاکید دارند، این در حالی است که به یقین، ثمره و نتایج مطلوب حضور میدانی مدیران ارشد در میان مردم بر میزان هزینه‌ها ارجحیت دارد.

در مجموع به نظر نگارنده با لحاظ اینکه فعالیت های سینمایی در استان ها جدی تر از گذشته و با پیشرفت قابل ملاحظه در حال انجام است می توانیم با نگاه مثبت به حضور وحمایت مدیران سینمایی از شکل گیری و رونق فعالیت های سینمایی در استان های کشور، امیدوار باشیم به این که سینما در استان ها به شأن و جایگاه مناسب خود دست پیدا کند.

منبع: ایرنا

لینک کوتاه
ضرورت عدالت سینمایی در کشور https://cinemaorg.ir/n/6f7af52a
اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر