دسته بندی:
۱۴۰۲/۱۱/۲۱ / ۲۳:۲۵
اشتراک گذاری پرینت

در نشست رسانه‌ای مطرح شد؛

داوران بین‌الملل از تجربه حضور در ایران گفتند/ چالش‌های بررسی آثار در فجر

نشست رسانه‌ای داوران بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر ۴۲ امروز ۲۱ بهمن با حضور برگزار شد.

به گزارش ستاد خبری چهل‌ و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، نشست رسانه‌ای داوران بخش بین‌الملل چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر امروز ۲۱ بهمن ماه با حضور آندره مورگان از ایتالیا، سرگی دورستووی از روسیه، خوزه ماریا لارا از اسپانیا، وو لانگ از چین، احمدرضا معتمدی و هاتف علیمردانی از ایران برگزار شد.

وو لانگ در ابتدای این نشست عنوان کرد: این اولین بار است که من به ایران آمده و در جشنواره فیلم فجر شرکت کرده‌ام. در ابتدا بگویم که غذای ایرانی را خیلی دوست دارم. همچنین تاکنون ۱۱ فیلم را دیده‌ام و این فیلم‌ها نکات قابل بحث مختلفی دارند.

وی تصریح کرد: مفتخرم که با داوران دیگر کار می‌کنم. این اولین بار است که من به عنوان داور در یک جشنواره حضور دارم و فضای بین داوران را خیلی دوست دارم. من به عنوان یک شرکت‌کننده هم با فیلم خودم در بخش جانبی جشنواره فجر حضور دارم.

سرگی دورستووی در ادامه این نشست گفت: دلایل متعددی برای حضور در این جشنواره برای من وجود داشت؛ اول اینکه یک کشور جدید را ببینم، با فرهنگ غنی و بزرگ و فوق‌العاده ایران آشنا شوم و فیلم‌های جدید را تماشا کنم. دلیل دیگر من برای حضور در این رویداد این است که با داوران و افراد بین‌المللی دیگر آشنا شوم و با آن‌ها معاشرت کنم. خیلی خوشحالم که به ایران دعوت شدم و رویا و آرزوی ذهنی من محقق شده است.

آندره مورگان دیگر داور بخش بین‌الملل بیان کرد: زمانی که درباره انتخاب فیلم‌ها و جوایز آن‌ها بحث می‌کنیم، برای من خیلی جذاب است زیرا همه فیلم‌ها بسیار باکیفیت هستند. بودن در کنار این داوران ارزشمند و فرهیخته برای من بسیار مغتنم است زیرا از آن‌ها چیزهای زیادی یاد می‌گیرم. برای همه کسانی که در جشنواره فیلم فجر شرکت کردند، آرزوی موفقیت دارم.

در بخش دیگر این نشست احمدرضا معتمدی گفت: اعضای هیات داوران در حوزه سینما بسیار افراد پخته‌ای هستند، آرای ارزشمندی برای درک بهتر فیلم‌ها به ما آموختند و بحث‌های خوبی درباره داوری آثار داشتیم. ناگفته نماند داوری اثر هنری بسیار سخت است.

وی ادامه داد: ما نمی‌توانیم صد درصد بگوییم که به حقیقت و عدالت دست یافته‌ایم اما از طریق گفتگو به سمت حقیقت حرکت می‌کنیم و این مساله ارزشمندترین چیزی است که در نیت همه عزیزان وجود دارد.

هاتف علیمردانی عنوان کرد: در مدتی که خدمت دوستان بودیم، لحظات و روزهای خوبی داشتیم. فیلم‌های بسیار خوبی در جشنواره امسال بودند که این مساله کار داوری را سخت کرده بود‌. امیدوارم که بتوانیم بهترین تصمیم‌گیری را داشته باشیم‌.

در بخش دیگر نشست، خوزه ماریا لارا تصریح کرد: تصمیماتی که ما برای فیلم‌ها می‌گیریم، می‌تواند به آثار کمک کند که حضور بهتری در عرصه بین‌الملل داشته باشند.

وو لانگ در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران بیان کرد: اولین بار است که به ایران سفر کردم و در یک جشنواره در ایران حضور دارم. فیلم من در بخش غیررقابتی جشنواره فیلم فجر امسال حضور دارد و امیدوارم که همکاری من با جشنواره فجر در آینده بیشتر شود.

سرگی دورستووی درباره فیلم‌های این دوره توضیح داد: من بارها به عنوان داور در جشنواره‌های مختلف شرکت کرده‌ام. در همه جا یک‌سری از فیلم‌ها خوب و برخی بد هستند. در حقیقت فیلم‌ها متفاوت هستند و رویکردهای مختلفی نسبت به سینما وجود دارد. در این دوره از جشنواره ما شاهد گونه‌های متفاوتی از شیوه، داستان‌ها و متدهای مختلف از سوی فیلمسازان بودیم که این بسیار خوب بود.

آندره مورگان نیز تصریح کرد: همه فیلم‌های بخش ما رویکرد اجتماعی و اخلاقی داشتند و مساله اصلی فیلم‌ها با نگاه ویژه کارگردان از زوایای مختلف روایت شده بودند.

وی درباره استاندارد برگزاری جشنواره فیلم فجر و حضورش در ایران گفت: از صمیم قلبم می‌گویم که ایران کشوری فوق‌العاده‌ با مردم فوق‌العاده‌ است. من سال ۲۰۱۸ هم به ایران سفر کردم و باز همین حس را داشتم و قطعا به هر کجا که سفر کنم به همه خواهم گفت که ایران کشور فوق‌العاده‌ای است.

در پایان این نشست سرگی دورستووی خاطرنشان کرد: من در بخش خودمان ۱۳ فیلم دیدم. بازی فوتبالی که من در اینجا تماشا کردم سیزدهمین فیلمی بود که من در جشنواره دیدم. شوکه شدم که مردم ایران چگونه این تیم را دوست دارند و برای این تیم زجر می‌کشند. درست است که ایران در نیمه دوم باخت اما این فیلم فوق‌العاده و ابراز احساسات مردم به این فیلم فوق‌العاده بسیار جالب بود.


لینک کوتاه
داوران بین‌الملل از تجربه حضور در ایران گفتند/ چال... https://cinemaorg.ir/n/4b35f421
اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر