دسته بندی:
۱۳۹۹/۹/۲۷ / ۰۱:۲۱
اشتراک گذاری پرینت

آخرین اخبار از چهاردهمین جشنواره «سینما حقیقت»


برنامه‌های روز دوم جشنواره «سینماحقیقت»/ بزرگداشت مهوش شیخ‌الاسلامی

بزرگداشت مهوش شیخ‌الاسلامی مستندساز باسابقه در دومین روز از چهاردهمین جشنواره «سینما حقیقت» برگزار می‌شود.

به گزارش ستاد اطلاع رسانی چهاردهمین جشنواره «سینما حقیقت»، در دومین روز از برگزاری چهاردهمین جشنواره «سینما حقیقت» علاوه بر پخش مستندهای مختلف، برنامه‌های متعددی از طریق تلویزیون تعاملی تیوا و لایو صفحه اینستاگرام جشنواره برای علاقمندان پخش می‌شود.

بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده ساعت 17 تا 18:30 هر روز از جشنواره چهاردهم به بزرگداشت و نکوداشت بزرگان عرصه مستند اختصاص دارد. امروز چهارشنبه 26 آذرماه بزرگداشت مهوش شیخ‌الاسلامی مستندساز سرشناس در برنامه روز دوم جشنواره بوده که علاقمندان برای تماشای آن می‌توانند از طریق تلویزیون تعاملی تیوا و اینستاگرام جشنواره آن را تماشا کنند.

در این آئین فیلم بزرگداشت مهوش شیخ الاسلامی که توسط مریم حق پناه ساخته شده رونمایی می شود و محمدرضا جهان پناه فیلمبردار و کارگردان، محبوبه هنریان عکاس، مستندساز، کارگردان و تهیه کننده، ارد زند مستندساز و تهیه کننده درباره کارنامه شیخ الاسلامی صحبت خواهند کرد.

در دومین روز از چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت بخش «فیلم خبر» با اجرای ناصر صفاریان پخش می شود. مستند‌‌های «طلا رودان»، «ایاقچی»، «آناهید»، «چامون»، «آینه‌دار» در ساعت 15 تا 16:30 و مستندهای «نی‌سان»، «همیشه شب»، «همیشه روز»، «فراموشخانه»، «تنگ‌نای»، «خالقین کوچک» در ساعت 19 تا 20:30 از تلویزیون تیوا و لایو صفحه اینستاگرام جشنواره تحت عنوان «فیلم خبر» 3 و 4 روی آنتن می‌روند.

علاوه بر این تلویزیون تیوا و لایو اینستاگرام جشنواره در ساعات 16:30 تا 17 ، 18:30 تا 19، 20:30 تا 21 و 21 تا 22 برنامه‌های ترکیبی دیگری نیز در نظر گرفته که برای علاقمندان به صورت رایگان قابل تماشا است.

در بخش «پیچینگ» چهاردهمین جشنواره بین‌المللی «سینما حقیقت» چه گذشت؟

حمایت از ایده‌های خلاقانه و حرکت به جهانی تازه

بخش «پیچینگ» که در دومین روز از چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» برگزار شد میزبان تعدادی از فیلمسازان بود.

به گزارش ستاد اطلاع رسانی چهاردهمین جشنواره فیلم «سینماحقیقت»، بخش «پیچینگ» چهاردهمین جشنواره بین‌المللی «سینما حقیقت» بعد از ظهر چهارشنبه 26 آذرماه در دومین روز برگزاری جشنواره به صورت آنلاین و با حضور جمعی از فیلمسازان برگزار شد.

الهام آقالری با فیلم «سندرم آشیانه خالی»، محمدصادق اسماعیلی «گیسه لو»، مهدیار پیرزاده «خاکسپاری در آب»، مهدی جبین شناس «بازنشستگی آنلاین»، محمدرضا خوش فرمان «هانا»، عطیه زارع «اسیر 0339»، محسن زارع «انار نارس»، محسن زارعی «با نقاشی حرف بزن»، گل اندام صفری «داستان لیلا»، سید احسان عمادی «فرار از قصر»، ماریا ماوتی «آشیانه فاخته»، حدیث متقی «بر گستره سفره‌های چرین»، الهام معروفی «دیوار»، علیرضا منصوری«خوابگرد»، آذر مهرابی «صورت مجادله» و حانیه یوسفیان «پروژه پیش‌رونده» در این جلسه حضور داشتند.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی همزمان با برگزاری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» قصد دارد از طرح‌های تولیدی مستند با ویژگی‌های خلاقانه، اقتصادی، دارای لحظه‌های ناب و با قابلیت حضور در عرصه بین‌المللی در قالب بخش «پیچینگ» حمایت کند.

هر یک از شرکت‌کنندگان در مدت زمان 7 تا 10 دقیقه توضیح خود راجع به فیلمشان را ارائه کردند و سرمایه‌گذاران و تهیه‌کنندگان خارجی به شکل آنلاین (برخط) شنونده و بیننده ارائه شرکت‌کنندگان بودند. بخشی از این مدت زمان اختصاص داده شده به شرکت‌کنندگان مختص به پخش تریلر فیلم‌های آنان بود.

کیفیت خوب با قرادادهای خوب

الهام آقالری اولین شرکت‌کننده این بخش در گفت‌وگو با ستاد خبری چهاردهمین جشنواره «سینما حقیقت» درخصوص میزان تاثیرگذاری این بخش در روند مشارکت‌های بین‌المللی در ساخت فیلم و میزان جذب سرمایه گفت: امیدوارم این رویداد به جذب تهیه کنندگان بین المللی کمک کند. اگر فیلمسازی موفق شود تا نظر تهیه‌کنندگان را برای ساخت فیلم مستند جلب کند به لحاظ مالی برای فیلمساز اتفاق بسیار خوبی خواهد افتاد.

وی افزود: ما فیلمسازان همیشه برای ساخت فیلم‌هایمان با مسائل مالی مواجهیم و حتی گاهی اوقات باید از فاکتورهای سینمایی خود فاکتور بگیریم به دلیل اینکه پولمان نمی‌رسد تا آنچه را که در ذهن داریم با قرارداداهایمان بسازیم، بنابراین وقتی قراردادهای خوبی با ما بسته شود کیفیت فیلم‌ها نیز به طور قطع ارتقا پیدا می‌کنند. چراکه با آدم‌ها و ابزار حرفه‌ای‌تری کار می‌کنیم و در نتیجه اتفاق بهتری را شاهد خواهیم بود.

در خانه مستند ببینیم/اکران روزانه بیش از70 فیلم در جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت

چهاردهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت از روز گذشته (25آذر ماه) کار خود را آغاز کرد.

به گزارش همشهری، برگزاری جشنواره‌های آنلاین سینمایی با جشنواره فیلم کودک و نوجوان کلید خورد و از روز گذشته جشنواره سینما حقیقت نیز به شکل آنلاین کار خود را آغاز کرد. در این دوره 142 فیلم مستند ایرانی و 25 اثر مستند خارجی در بخش‌های مختلف چهاردهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، به‌صورت آنلاین و از طریق سامانه‌های فیلیمو، نماوا، تیوا و هاشور به نمایش گذاشته می‌شوند که در این میان سامانه هاشور با عنوان «خانه جشنواره» ویژه‌ صاحبان آثار، اهالی رسانه، اعضای صنوف خانه سینما، هنرجویان کارگاه‌ها و میهمانان ویژه است و آنها می‌توانند براساس سطح دسترسی خود، به‌صورت رایگان از برنامه‌های مختلف جشنواره اعم از نمایش فیلم، پخش زنده و برنامه‌های جنبی (کارگاه‌ها، نکوداشت‌ها، فیلم خبر و...) استفاده کنند. پرتال جشنواره امسال پذیرای شرکت‌کنندگان در چهاردهمین دوره جشنواره سینماحقیقت بوده و در این صفحه 4 گزینه‌ نمایش فیلم، بازار (ویژه خارجی‌ها)، برنامه‌های جنبی (کارگاه‌ها، بزرگداشت‌ها، نکوداشت‌ها، فیلم خبر) و پخش زنده (لینک مستقیم برنامه‌های در حال پخش از تیوا) دیده می‌شود که هر کاربر براساس سطح دسترسی خود می‌تواند وارد یکی از آنها شده و نسبت به بازبینی برنامه مورد نظر اقدام کند.

با توجه به جدول این دوره از جشنواره، متقاضیان می‌توانند هر فیلمی که در جدول همان روز است را تماشا کنند و فیلم‌ها از ساعت 7 صبح تا 12 شب قابل بازبینی در این سامانه‌هاست و تمام برنامه‌ها طی 8 روز و براساس همین الگو به رویت مخاطبان درمی‌آید. عموم مردم و تماشاگران سینمای مستند هم باید به سامانه‌های فیلیمو، نماوا، تیوا و هاشور مراجعه و روی بخش ویژه «سینماحقیقت» کلیک کرده، از روی بنر فیلم‌های جشنواره یکی را انتخاب کرده، بلیت تک‌سانس خریده و بعد فیلم مورد نظر خود را تماشا کنند.

خرید بلیت برای تماشای سینماحقیقت

بهای بلیت‌های تک‌سانس جشنواره، 5هزار تومان برای مستندهای کوتاه، 7 هزار تومان برای مستندهای نیمه‌بلند و 10 هزار تومان برای مستندهای بلند است. ضمن اینکه علاقه‌مندان سینمای مستند می‌توانند پکیج کل فیلم‌های جشنواره را به قیمت 300 هزار تومان خریداری کرده و طی 8 روز و براساس جدول برنامه، هر فیلمی که تمایل داشتند را به شکل آنلاین ببینند.

برگزاری کارگاه‌های آموزشی

در کنار نمایش فیلم؛ ورک‌شاپ‌های تخصصی نیز برگزار می‌شود. این کارگاه‌ها با عناوین و مدرسانی چون روایتگری در مستندهای جست‌وجوگرایانه (فیل ریس)، مستندسازی با جیمز لانگلی، تعریف مستند (بتسی مک‌لین)، مستند محیط‌زیست (لویی سیهویوس)، مستندهای کاراکترمحور با رویکردهای شخصی (مهدی کنجی)، مستند بحران (هانا پولاک)، مستند بیوگرافی و استفاده از تصاویر آرشیوی (برت مورگن)، تصویربرداری مستند (آیریس ان.جی)، تجربه‌های من در نزدیک‌شدن به شخصیت‌ها (مهرداد اسکویی)، روایت مستند (میرا نایر) و... هر روز در 3 سانس 16، 17:30و 19 به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد و هنرجویانی که قبلاً اقدام به ثبت‌نام در بخش کارگاه‌های جشنواره کرده‌اند و درخواست آنها مورد تأیید بخش پژوهش قرار گرفته، امکان حضور در این برنامه که از طریق صفحه اختصاصی اینستاگرام پخش می‌شود را خواهند داشت.

اکران 77 فیلم و نکوداشت خسرو سینایی

در نخستین روز از جشنواره، 77 فیلم در پلتفرم‌های مشخص‌شده و در بخش‌های ملی «بلند، نیمه‌بلند و کوتاه»، کرونا، ‌شهید آوینی، نمایش ویژه و کارآفرینی به نمایش درآمد و در نخستین روز از این جشنواره نکوداشت خسرو سینایی، فیلمساز فقید برگزار شد.

مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و روابط بین‌الملل:

سینمای مستند ایران در حوزه مقاومت نیازمند دگرگونی و غربال جدی است

مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و روابط بین‌الملل گفت: برگزاری جشنواره «سینماحقیقت» می‌تواند بستری برای تغییر و تحول در تولید مستندهای سیاسی باشد.

به گزارش ایرنا، امیر موسوی در رابطه با سینمای مستند و محور مقاومت، گفت: متاسفانه ما با یک مشکل جدی در منطقه و حتی در پایگاه مقاومت درباره ارج نهادن به شهدا و جبهه مقاومت روبرو هستیم و می‌بینیم که شایعاتی پخش شده و حرف‌های نامربوطی به مقاومت نسبت داده می‌شود که حتی در پایگاه مردمی مقاومت هم جا می‌افتد.

وی علت این جریان را در نبود فیلم‌های مستند قدرتمند درباره حرکت‌های مقاومت دانست و گفت: شاید بخشی از دلیل اینکه نتوانسته‌ایم در حوزه مقاومت آنچنان که باید با مخاطب به ویژه نسل جوان ارتباط برقرار کنیم این است که بسیاری از اسناد مرتبط با دفاع در کشورمان برچسب محرمانه خورده و از دسترس مستندسازان خارج است.

مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و روابط بین‌الملل تصریح کرد: این محرمانگی اسناد مربوط به دفاع مقدس و مقاومت، ما را وادار به سکوت، نادیده گرفتن بعضی از اتهامات و ادعاها و همچنین دادن پاسخ‌هایی غیر اقناعی می‌کند. درحالی‌که فیلم‌های مستند می‌توانند به خوبی پاسخگوی ذهن پرسشگر جوانان در مقابل این اتهام‌ها باشند.

موسوی مشکل دوم را مشکل ساختاری و فنی بعضی مستندهای ایرانی دانست و گفت: در گویندگی، تنظیم متن، صدا، نوع موسیقی و... مشکل داریم. اما مستندهایی که از طرف دشمنان جبهه مقاومت تولید می‌شود، ساختار بصری، گویندگان قوی و متن‌های روان‌تری دارند. اغلب مستندهای ما در این حوزه سفارشی هستند و لحنی دستوری دارند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با تاکید بر اینکه سینمای مستند ایران در حوزه مقاومت، نیازمند دگرگونی و غربال جدی است، گفت: مستندهای کوتاه به سادگی در افکار عمومی و میان مردم منطقه که در فیسبوک و توییتر فعال هستند جا می‌افتد و می‌تواند مخاطب را با خود همراه کند. مستندهایی که برای جبهه مقاومت ساخته می‌شوند باید بتوانند بدون مقدمه و سریع وارد اصل مطلب شوند و مضمون را برای مخاطب جا بیندازند.

موسوی یادآور شد: درباره شهید قاسم سلیمانی، دشمنان ما علیه ایشان مستندهای بهتری ساختند. البته که برخلاف خواسته سازندگان، این مستندها در افکار عمومی به نفع شهید سلیمانی تمام شد. اما در مقابل ما نتوانسته‌ایم آنچنان که باید، مستندهایی درباره شهدا و معرفی حضرت امام (ره) و پیروزی انقلاب اسلامی به صورت کلیدی بسازیم.

وی با اشاره به دوره‌ای که رایزنی فرهنگی ایران در الجزایر را به عهده داشت، گفت: در آن دوره هرچه برای رسیدن به مستندهایی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در اینترنت جستجو می‌کردم چیزی پیدا نمی‌کردم و هرچه فریاد زدم که آقایان به داد ما برسید. پاسخی نگرفتم. بارها در صفحه فیسبوک و توئیتر درخواست کرده‌ام که دستاوردهای تکنولوژیک ایران را با تصاویری زیبا از پروژه‌ها، مراکز پژوهشی، آموزشی و نظامی در قالب مستندهای کوتاه به زبان‌های مختلف تولید کنید.

این دیپلمات سابق با تاکید بر اینکه طرفداران جمهوری اسلامی در منطقه از مستندهای تبلیغی محروم هستند، گفت: ارکان محور مقاومت همچون انصارالله و حزب‌الله در محاصره تبلیغاتی دشمن هستند یا فعالیت نهضت بحرین با وجود کار مستمر و منضبط و رهبری آگاه، مستندسازی نمی‌شود. اما فضای مجازی، علیه ایران و ولایت فقیه پر از کلیپ به زبان‌های مختلف است. امارات، عربستان و حتی تلویزیون‌های محلی عراق، الجزایر، اردن و سودان و... علیه ما کار می‌کنند و فیلم‌های کوتاه مستندی به زبان‌های مختلف می‌سازند.

موسوی یادآور شد: سوژه برای کار داریم اما باید کمی از روش‌های سنتی فاصله بگیریم، چون ما را در مقابل تحول رسانه‌ای دنیا زمین‌گیر کرده است. چرا مردم ما به شبکه‌های خودمان توجه ندارند؟ چون نه فقط محتوا که ظاهر برنامه هم در جذب مخاطب موثر است. نیاز به شجاعت برای معرفی دستاوردهای مقاومت، انقلاب اسلامی، دولت، ملت ایران و ملت‌های دوست ایران که مظلوم‌ هستند، داریم.

وی با تاکید بر اینکه اگر حرفی برای گفتن داریم باید محکم جلو برویم و در رسانه‌ها مطرح کنیم، ابراز امیدواری کرد: از طریق جشنواره‌های سینمایی مانند «سینماحقیقت»، بتوانیم گوشه‌ای از فعالیت‌های جمهوری اسلامی را در محور مقاومت نمایان کنیم.

چهاردهمین جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» از ۲۵ آذرماه شروع شده و تا دوم دی ماه ادامه دارد. این رویداد با دبیری محمد حمیدی مقدم به صورت برخط (آنلاین) برگزار می‌شود.


لینک کوتاه
آخرین اخبار از چهاردهمین جشنواره «سینما حقیقت» https://cinemaorg.ir/n/39bdfa08
اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر