دسته بندی:
۱۴۰۰/۴/۹ / ۱۱:۲۲
اشتراک گذاری پرینت

«سینمای ورنر هرتزوگ» به روایت مستندساز بریتانیایی


نسخه تصویری مسترکلاس «سینمای ورنرهرتزوگ» به روایت آندره سینگر مستندساز بریتانیایی امروز چهارشنبه 9 تیرماه منتشر شد.

به گزارش ارتباطات و اطلاع‌رسانی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، آندره سینگر مستندساز انگلیسی ابتدای این مسترکلاس از سفرش به ایران صحبت می‌کند: «قبل از اینکه مسترکلاس را شروع کنم فکر می‌کنم خوب است کمی به عقب برگردم و برایتان درباره اینکه مسیر شغلی من و انتقالم از دنیای مردم‌شناسی به فیلم چطور اتفاق افتاد صحبت کنم. مقصر شما ایرانی‌ها هستید. سال 1968 در دانشگاه آکسفورد دانشجو بودم که دعوت شدم در سفری اکتشافی برای مشاهده‌ زندگی ایل‌نشینان در شمال غرب شیراز به ایران و رشته‌کوه زاگرس شرکت کنم. »

این مستندساز بریتانیایی در ادامه بیان کرد: «هیچ چیز در مورد این کشور نمی‌دانستم و دانشجویی جوان بودم. آن زمان دوره‌ عجیب و غریب هیپی بود. اروپایی‌ها، آمریکایی‌ها، استرالیایی‌ها در حال گشت وگذار به دنبال یک جور نیروانا در آسیای میانه بودند. سفر هیجان‌انگیزی به نظر می‌رسید، برای همین به ایران آمدم.»

آندره سینگر ادامه داد: «سفر ماجراجویانه و جالبی بود که فقط چند هفته طول کشید. اما به عنوان اولین مزه‌ای که از ایران چشیدم خیلی جذاب بود. بعد به آکسفورد برگشتم و باید رشته‌ای برای تحصیل انتخاب می‌کردم. فیلم در آن زمان هیچ جایی در گزینه‌هایم نداشت و به دنبال شغلی آکادمیک بودم. به این فکر کردم که به ایران رفتم، پس شاید باید بیشتر درموردش یاد بگیرم و کاری مرتبط با ایران بکنم.»

وی افزود: «چند سال بعد را صرف نوشتن، مطالعه‌کردن و تحقیق کتابخانه‌ای در آکسفورد کردم. وقتی در بریتانیا مردم‌شناسی می‌خوانید، قدم بعدی این است که باید به آن منطقه بروید و مردمی که تحقیقاتتان درباره‌ آنهاست را از نزدیک مطالعه کنید. باید با آنها زندگی کنید و خودتان را به فرهنگشان آغشته کنید.»

آندره سینگر تهيه‌كننده و مستندساز انگليسی و دستيار و همكار ورنر هرتسوگ در توليد ۱۶ فيلم مستند از جمله «ديدار گورباچف» است. او در لندن به دنيا آمد و در دانشگاه هال درس خواند. دوره دكتری را در دانشگاه آكسفورد در حوزه مطالعات تخصصي ايران و افغانستان گذراند و فعاليت در تلويزيون را در اوايل دهه ۱۹۷۰ در مقام پژوهشگر آغاز كرد.

سينگر روی صندلی كارگردانی و تهيه‌كنندگی و مديريت توليد چند فيلم و مستند تحسين‌شده و برنده جايزه ساخته كه از آن جمله می‌توان به مستند نامزد اسكار «زندانی بهشت» به كارگردانی مالكوم كلارك، «كاسپاروف و ماشين» ساخته ويكرام جايانتی و «آبی وحشی دوردست» هرتسوگ اشاره كرد. او از ۱۹۹۲ كار كردن با فيلمساز نامدار آلماني را آغاز كرد و در آثاری چون «درون ورطه» و «در ژرفای دوزخ» كنار هرتسوگ بود.

سينگر در ۲۰۱۴ مستند «شب فرامی‌رسد» را ساخت كه آلفرد هيچكاك هم به نوعي در توليد آن نقش داشت و نخستين بار در جشنواره برلين همان سال به نمايش درآمد. همكاری با جاشوا اوپنهايمر در توليد مستندهای نامزد اسكار «عمل كشتن» و «چهره سكوت» از ديگر بخش‌های كارنامه پربار و درخشان سينگر در دنيای مستند است.

دانشجویان، پژوهشگران و علاقه‌مندان به سینمای مستند برای تماشای رایگان این مسترکلاس به سایت مرکز defc.ir بخش پژوهش و کارگاه‌های آموزشی و آپارات مراجعه کنند.


لینک کوتاه
«سینمای ورنر هرتزوگ» به روایت مستندساز بریتانیایی https://cinemaorg.ir/n/727d84e2
اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر