دسته بندی:
۱۴۰۲/۷/۱۱ / ۰۰:۳۷
اشتراک گذاری پرینت

رئیس سازمان سینمایی در جشن ‌مهر‌ سینمای ایران در تبریز خبر داد؛

آئین ‌نامه‌های استانی به منظور احیای سینمای بومی در زمینه تهیه‌کنندگی و کارگردانی ابلاغ می‌شود

رئیس سازمان سینمایی از افتتاح ۲۲۱ سالن سینما در کشور طی فعالیت دولت سیزدهم خبر داد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی دومین جشن مهر سینمای ایران، این رویداد فرهنگی امشب (۱۰ مهرماه) در استان آذربایجان شرقی با حضور رئیس سازمان سینمایی کشور، معاون سیاسی و امنیتی استاندار و جمعی از مدیران و هنرمندان این استان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی کشور ضمن گرامیداشت مرحوم اصغر یوسفی نژاد با اشاره به شکل‌گیری این جشن گفت: این جشن شکل گرفت تا به یاد هنرمندان پیشکسوت استان‌ها و شهرستان‌ها بوده و فضای تجلیل از آنان را فراهم کنیم.

وی با اشاره به برخی انتقادات نسبت به تمرکز امکانات و تجهیزات در پایتخت کشور, افزود :ما عهد بسته‌ایم تا در کنار سینماگران استان‌ها و شهرهای مختلف باشیم و با رویکرد عدالت محوری امکانات و منابع اعم از امکانات مادی، تجهیزات و آیین‌ها و رویدادهای سینمایی را در استان‌ها ضریب دهیم. در این راستا طی دو سال اخیر گام محکمی برداشته شده ولی هنوز ۱۰۰ درصد شاهد تحقق آن نبوده‌ایم .

خزاعی با اشاره به ۱۴ اقدام اساسی برای هنرمندان استان‌ها گفت: یکی از این موارد، مربوط به مسکن سینماگران است که در این خصوص لیست هنرمندان حوزه سینمای استان‌ها جمع آوری شده و در شش ماهه دوم سال، مکان‌هایی برای واگذاری و اختصاص سهمیه هنرمندان در دست مطالعه و پیگیری است.

رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: در بحث تامین اجتماعی نیز شاهد برگزاری جلسات خوبی بوده و تصمیمات موثری در این حوزه گرفته شده است.

وی با اشاره به افتتاح ۲۲۱ سالن جدید سینما در دولت سیزدهم گفت: این در حالی است که از ابتدای انقلاب تاکنون ۵۷۰ سالن سینما در کشور داشته‌ایم و در صددیم‌ تا پایان دولت سیزدهم تعداد سالن‌های سینمای کشور را به ۱۰۰۰ سالن در کشور رسانیم.

خزاعی همچنین از ابلاغ آئین نامه‌های استانی برای احیا و شکل‌گیری سینمای بومی و استانی خبر داد و گفت: برای استفاده از ظرفیت‌های بومی استان‌ها این آئین نامه در زمینه تهیه‌کنندگی و کارگردانی به زودی ابلاغ می‌شود.

 به گفته وی، اجرا و تحقق سیاستگذاری‌های حوزه استان‌ها به طور قطع، بسیاری از مشکلات سینمای استان‌ها و‌ شهرستان‌ها را در زمینه زیرساخت، تولید، تسهیلات آموزشی، رونق رویدادها و پاتوق‌های سینمایی و نیز، رشد جایگاه اجتماعی و عمومی سینما، کاهش خواهد داد.

رئیس سازمان سینمایی با تاکید بر اینکه پاسخگویی به‌ همه‌ مطالبات‌ انباشته شده از گذشته در حوزه سینمای استان‌ها به سرمایه‌گذاری قابل توجهی نیاز دارد تصریح کرد: حل همه مشکلات سینما و سینماگران شهرستان‌ها کمک و حمایت جدی‌تر دستگاه‌های مختلف را می‌طلبد.

در ادامه این مراسم، تراب محمدی معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی گفت: برخی از سینماگران به طمع گرفتن جایزه از یک کشور خارجی و خوشایندی آن ها، چنین فیلم هایی تولید و در واقع سیاه نمایی می کنند.

وی با بیان اینکه این فیلم ها نه نمایانگر جامعه و حقایق کشور ما و نه فرهنگ و هنر این مرز و بوم تاریخی است، اظهار کرد: در سینمای هالیوود هیچ نوع سیاه نمایی از متن جامعه آمریکا دیده نمی شود بلکه آن ها کشور خود را در فیلم ها منجی و رهبر نشان می دهند.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی گفت: با وجود اینکه تمام تروریست های دنیا را آن ها تربیت می کنند ولی در هالیوود، فیلم‌هایی تولید می شود که آن ها تروریست ها را از بین می برند و نجاتبخش بشریت هستند.

محمدی، با تاکید بر اینکه این موضوعات باید درسی برای سینماگران باشد، ادامه داد: سینماگران متعهد کشور نیز باید این موارد را به سینماگرانی که در این مسیر گام بر نمی دارند و به دنبال سیاه نمایی هستند، توضیح دهند.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی گفت: دولت سیزدهم در حوزه عدالت فرهنگی و هنری به خوبی عمل کرده و دولت آیت الله رئیسی بیشترین حمایت ها را از اهالی فرهنگ و هنر انجام داده است.

محمدی، افزود: در حوزه سینما نیز کمتر فیلمی در این دولت توقیف شده بلکه فیلم های توقیف شده در دولت های قبلی نیز بازنگری و اکران شده و در حوزه زیرساختی در فرهنگ و هنر نیز اقدامات خوبی انجام شده چراکه این دولت حامی هنرمندان است.

وی با بیان اینکه هنرمندان و سینماگران فرمایش رهبر معظم انقلاب را در حوزه جهاد تبیین به خوبی عمل می کنند، اظهار کرد: این افراد دستاوردهای نظام را از طریق فیلم های کوتاه و بلند و سایر هنرها به جامعه نشان می دهند.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی گفت: سینماگران به برکت نظام جمهوری اسلامی مطالبه گر بوده و حقایق جامعه را به مسئولان نشان می دهند و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بها و ارزش خوبی به اهالی هنر به ویژه هنر متعهد داده شده و از آنان حمایت می شود.

محمدی، سینما را آیینه تمام نمای حقایق یک جامعه دانست و ادامه داد: سینمای ایران در سینمای جهان صاحب کرسی‌هایی است که این موضوع ناشی از نبوغ و استعدادهای هنرمندان و سینماگران کشور است.

وی با اشاره به جایگاه آذربایجان شرقی و تبریز به عنوان شهر اولین ها در حوزه سینما، صنعت چاپ و انتشار اولین نشریه سینمایی کشور، یادآور شد: با وجود کمبودها و مشکلات در حوزه سینما در این استان، این کمبودها مانع پویایی و تلاش سینماگران و فیلم سازان این خطه نشده و حتی هنرمندان این استان جایزه جشنواره کن را نیز به دست آورده‌اند.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی گفت: سینمای استان این پتانسیل را دارد که به عنوان سفیر فرهنگ و هنر کشور در جشنواره های معتبر دنیا پیام رسان غنای فرهنگی و تاریخی کشور باشد.

محمدی، افزود: دقت در محتوا و تلاش برای تولید فیلم فاخر و ایجاد ساز و کار محکم در این حوزه وظیفه اهالی سینماست و فرم و محتوای فیلم ها باید در راستای ایجاد بستری مناسب برای تبلیغ ایران اسلامی باشد.

در ادامه این مراسم از برگزیدگان استانی در رشته‌های کارگردانی، بازیگری، فیلمنامه نویسی، تدوین، گریم، صدابرداری، جلوه‌های ویژه بصری، فیلمبرداری، تهیه کننده، مدرس سینما، هنرمند ایثارگر، پژوهشگران سینما و خانواده هنرمند شهید به ترتیب ذیل تقدیر شد.

در این آیین در رشته تهیه کننده فیلم از سالار حیدر نژاد، در رشته کارگردانی از زهرا ترکمنلو، در رشته بازیگری مرد از ناصر هاشمی و ابراهیم عباسعلیزاده، در رشته بازیگری زن از مینا اکبری، در رشته تدوین از علیرضا سلمانپور، در رشته گریم از امیر حیدر زاده، در رشته صدا برداری از حسن سلمانی، در رشته جلوه‌های ویژه بصری از حسن وحدانی و در رشته فیلمبرداری از علی آب پاک تجلیل شد.

همچنین در بخش مدرس برتر سینمایی از اسفندیار وکیلی هروی، در بخش پژوهشگر برتر از حسن علیزاده پروین و فرامرز مهدی زاده، در بخش هنرمند ایثارگر از ناصر یاری و قربانعلی طاهر فر، در بخش پیشکسوت سینمایی‌ از هاشم چاووشی ، خلیل پور هادی و منصور عیدی و همچنین از خانواده شهید محمد تقی اکبر نژاد در خشانی تجلیل شد.



لینک کوتاه
آئین ‌نامه‌های استانی به منظور احیای سینمای بومی د... https://cinemaorg.ir/n/b08fceff
اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر