دسته بندی:
۱۴۰۰/۴/۱۴ / ۰۹:۵۷
اشتراک گذاری پرینت

حضور «گنج دره» در یک جشنواره باستان‌شناسی



مستند «گنج دره» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی کیوان طباطبایی صمیمی و از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به چهارمین دوره جشنواره فیلم‌های باستان‌شناسی و میراث فرهنگی فوکا (ترکیه) راه یافت.

به گزارش ارتباطات و اطلاع‌رسانی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، چهارمین دوره جشنواره فیلم‌های باستان‌شناسی و میراث فرهنگی فوکا از تاریخ 20 تا 26 اکتبر(28 مهر ماه تا 4 آبان) در شهر ازمیر ترکیه برگزار می‌شود.

مستند نیمه بلند «گنج دره» که همکاری مشترک باستان‌شناسان ایرانی و دانمارکی در کاوش یکی از کهن‌ترین خاستگاه‌های پیدایش کشاورزی و اهلی‌سازی دام در خاورمیانه است هم در این رویداد حضور خواهد داشت.

طباطبایی صمیمی پیش‌تر درباره این پروژه توضیح داده بود: «گنج دره» یکی از کلیدی‌ترین محوطه‌های باستان‌شناسی ایران در نزدیکی شهر هرسین کرمانشاه است. پیش از انقلاب اسلامی برخی کاوش‌های باستان‌شناسی توسط هیات‌های خارجی در این تپه انجام شده بود اما برای نخستین بار گروهی از باستان‌شناسان ایران به سرپرستی دکتر حجت دارابی از دانشگاه رازی کرمانشاه با همکاری دانشگاه کپنهاگ دانمارک به وسیله فن‌آوری‌های نوین کاوش‌های گذشته را مورد بازنگری قرار دادند و به یافته‌های جالب و مهمی از روند نوسنگی شدن در زاگرس دست یافتند؛ در فیلم تلاش شده است تا این فرایند یا به تعبیری چگونگی شکل‌گیری انقلاب کشاورزی از حدود یازده هزار سال پیش در کوهستان زاگرس برای مخاطب عام و خاص نمایش داده شود.

تولید این مستند 37 دقیقه‌ای دو سال زمان برده است و عوامل تولید آن عبارتند از پژوهشگر، کارگردان و تهیه‌کننده: کیوان طباطبایی صمیمی، فیلمبردار: ارسطو گیوی، صدابردار: حسن شبانکاره، تدوین، صداگذاری و اصلاح رنگ: پیمان شاه محمدی، تهیه شده در: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.


لینک کوتاه
حضور «گنج دره» در یک جشنواره باستان‌شناسی https://cinemaorg.ir/n/c1e710c8
اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر