دسته بندی:
۱۴۰۰/۱۱/۲۳ / ۰۷:۳۹
اشتراک گذاری پرینت

شفافیت، در اولویت اول جشنواره

چرا باید جایزه بخش مردمی حذف می‌شد؟



مسئولان جشنواره فیلم فجر تصمیم گرفتند برای حفظ شفافیت در شمارش آرا مردمی و رعایت عدالت، جایزه سیمرغ بهترین فیلم مردمی را حذف کنند.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی چهلمین جشنواره فیلم فجر، چند روز پیش بود که برخی از صاحبان آثار به روند مبهم شمارش آرا و اعلام آن اعتراض کرده بودند. هر یک از صاحبان آثار به بخشی از روند اعتراض داشتند. البته اعتراض به روند رأی‌گیری برای اولین بار رخ نداده است. این شانزدهمین دوره است که سیمرغ بهترین فیلم مردمی در جشنواره قرار داده شده و از همان زمانی که این بخش اضافه شد، حواشی را به همراه داشت.
سال گذشته هم اتفاق مشابه امسال رخ داد و برخی می‌گفتند نتوانسته‌اند از طریق پیامک رای خود را به فیلم‌ها بدهند. از دوره گذشته امکان ارسال پیامک و رای دادن از طریق پیامک میسر شد. البته از همان دوره بسیاری معتقد بودند امکان رای‌گیری برای همه تماشاگران فیلم‌ها ممکن نبوده است. امسال هم اتفاقی مشابه رخ داد و باعث واکنش مسئولان جشنواره فیلم فجر شد.
محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی برای اجرای شفافیت در بیان تعداد آرای مردمی و همچنین عدالت در اهدای جایزه از مسعود نقاش زاده دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر خواست در زمینه اخذ آرای مردمی این دوره، شفاف‌سازی کند.

پیرو آن، رئیس سازمان سینمایی به دبیر جشنواره نامه‌ای ارسال کرد؛ در این نامه آمده است‌: ادعا‌های مطرح شده و اظهارات متناقض تعدادی از صاحبان آثار مبنی بر روند مبهم فرایند آرای مردمی و تشکیک در این زمینه به‌منظور حفظ و صیانت از حقوق همه آثار حاضر در بخش سودای سیمرغ و در راستای شفاف‌سازی فرایند آرای مردمی، شایسته است در اسرع وقت با تشکیل کمیته‌ای متشکل از مدیران کمیته نمایش و سالن‌های سینما، فناوری و اطلاعات، سمفا و حراست نسبت به بررسی دقیق وضعیت و واکاوی شبهات مطرح شده، راستی‌آزمایی صورت گرفته و نتیجه در اولین فرصت به اینجانب گزارش شود.
پس از ارسال این نامه مسعود نقاش‌زاده کمیته‌ای تشکیل داد که روند شمارش آرا را به خوبی بررسی کند. حالا و پس از بررسی‌های صورت‌‌گرفته، مسئولان جشنواره به این نتیجه رسیدند که برای شفافیت هرچه بیشتر و ضایع نشدن حقوق هیچ یک از صاحبان آثار در این دوره از اهدای جایزه بخش مردمی خودداری کنند و شفاف‌سازی و عدالت را در اولویت اول قرار دهند.
طبیعتاً این موضوع نیز اعتراض برخی از صاحبان آثار را به همراه خواهد داشت، اما با توجه به اینکه اولویت جشنواره شفاف سازی است و عدالت در توجه و اهدای جایزه به آثار و هنرمندان است، این اتفاق رخ داده است.

منبع: خبرگزاری میزان

اخبار برگزیده

خزاعی: اعلام ۱۴ اقدام مهم در حوزه استان‌ها/ به عهدمان برای رشد سینما و توسعه عدالت فرهنگی پایبندیم

آغاز فصلی تازه/ نباید تفاهمنامه در سطح امضا و کاغذ باقی بمانند

امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سینمایی میان ایران و ازبکستان

لزوم گسترش همکاری‌های سینمایی با اهتمام به مشترکات تاریخی، تمدنی و آئینی/ سفر محمد خزاعی به تاشکند

محمدمهدی اسماعیلی: همه دیدگاه‌ها و سلایق را به رسمیت می‌شناسیم/تنوع سلیقه موجب پایایی هنر و سینماست/همه عضو یک خانواده هستیم / محمد خزاعی: وظیفه سازمان سینمایی صیانت از سینماست/ با عوامل فیلم‌های بدون مجوز و ضد ملی دیگر همکاری نخواهیم داشت

سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان سینمایی در حوزه سینمای استان‌ها /از تلاش برای ایجاد معاونت سینمایی در استان ها و بسترسازی برای افزایش مخاطب تا تقویت نگاه ملی در سینما

«سینمای ملی» با بی‌اعتمادسازی مردم‌ تخریب می‌شود/ جریان‌شنایی رسالت اصلی روابط عمومی‌ها

تقدیر از برگزیدگان/ خزاعی: فجر به آغوش بچه‌های انقلاب بازگشت

معرفی هیات داوران بخش بین الملل فجر41

معرفی هیات داوران چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر